Prvi i drugi dopredsjednik Hrvatske liječničke komore

prvi dopredsjednik: dr. sc. KREŠIMIR LUETIĆ, dr. med.
kontakt: kresimir.luetic@hlk.hr

Rođen 1973. u Osijeku. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1999. godine. Godine 2002. započeo je specijalizaciju iz interne medicine u KB Sveti Duh u Zagrebu, a specijalist internist postao je 2007. godine. Nakon obavljenog programa uže specijalizacije, godine 2012. postao je subspecijalist gastroenterolog. Poslijediplomski doktorski studija pohađao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, gdje je 2013. godine obranio doktorsku disertaciju te stekao titulu doktora znanosti. Trenutno radi kao odjelni liječnik, internist-gastroenterolog, na Zavodu za gastroenterologiju i hepatologiju Klinike za unutarnje bolesti KB Sveti Duh. Jedan je od osnivača HUBOL-a, član je Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog liječničkog sindikata, Hrvatskog gastroenterološkog društva te Hrvatskog liječničkog športskog društva. Predavač je na stručnom  poslijediplomskom studiju „Ultrazvuk u kliničkoj medicini: smjer gastroenterologija i hepatologija“ te na izbornom predmetu „Ultrazvuk jetre“ diplomskog studija medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, kao i na više tečajeva poslijediplomskog trajnog usavršavanja. Naslovni je asistent na Katedri za internu medicinu Medicinskog fakulteta u Osijeku.

drugi dopredsjednik: prim. ANTE-ZVONIMIR GOLEM, dr. med.
kontakt: az.golem@hlk.hr

Rođen 1964. u Zagrebu. Specijalist je opće kirurgije i subspecijalist abdominalne kirurgije i kirurške onkologije. Voditelj je Odjela za tumore probavnog sustava Klinike za kirurgiju KBC-a Zagreb. U periodu od 2004. do 2005. obnašao je dužnost pomoćnika ravnatelja KBC-a Zagreb za medicinske poslove i nadzor. U dva mandata (2005. - 2011.) bio je državni tajnik za zdravstvo i socijalnu skrb u Ministarstvu zdravstva i član niza državnih povjerenstava. Višegodišnji je tajnik (1998.-2002.) i dopredsjednik (2002.-2010.) Hrvatskog kirurškog društva HLZ-a te glavni tajnik (1995.-2012.) Udruge liječnika dragovoljaca 1990.-1991.
Bio je osoba nadležna za upravljanje instrumentima pretpristupne pomoći (IPA) i član hrvatske pregovaračke skupine, u pregovorima Hrvatske za članstvo u EU za poglavlja vezana uz zdravstvo. Obnašao je dužnost dopredsjednika Odbora za upravljanje, financije i zakonitost Svjetske zdravstvene organizacije te je bio član njihova Izvršnog odbora (2011.).
Dragovoljac je Domovinskog rata u kojem je sudjelovao kao član mobilne kirurške ekipe (1991.) te pomoćnik zapovjednika Glavnog sanitetskog stožera RH-a.
Autor je i koautor više znanstvenih i stručnih radova objavljenih u različitim znanstvenim bazama, kao i većeg broja međunarodnih i domaćih kongresnih sažetaka.
Oženjen je i otac je troje djece.
Do sada je u Hrvatskoj liječničkoj komori bio savjetnik predsjednika za odnose s Ministarstvom zdravstva (MIZ) i HZZO-om.
vrh stranice