Webinar: Izgradnja povjerenja zdravstvenih radnika u cijepljenje protiv COVID-19

01.02.2022.

Vaccine Confidence Project i London School of Hygiene and Tropical medicine organiziraju webinar kojemu je cilj pružiti odgovore na ključna pitanja zdravstvenih radnika vezano uz cijepljenje protiv COVID-19 i povećanje razine povjerenja u svakodnevnom radu s pacijentima koji oklijevaju u donošenju odluke o cijepljenju. Webinar će se održati 8. veljače 2022. od 18:00 do 19:30 na hrvatskom jeziku, a prezentacije stranih predavača će u slučaju potrebe biti simultano prevođene na hrvatski jezik.

Preliminarni program:

Uvod u webinar - Prof. dr. sc. Branko Kolarić, moderator (Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar; Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci; Akademija medicinskih znanosti Hrvatske)

Prvi dio: Najvažnije nedoumice zdravstvenih radnika o cijepljenju

  • Najnoviji dokazi o značaju, učinkovitosti i sigurnosti cjepiva protiv COVID-19 – Zvjezdana Lovrić Makarić, dr. med. (Služba za epidemiologiju zaraznih bolesti, Hrvatski zavod za javno zdravstvo)
  • Pitanja i odgovori (odgovori na pitanja koja su postavili sudionici prilikom registracije na webinar ili putem poruka za vrijeme trajanja webinara)

Drugi dio: Uloga zdravstvenih radnika kod oklijevanja u donošenju odluka o cijepljenju

  • Stavovi i povjerenje zdravstvenih radnika u cijepljenje – prezentacija rezultata ankete među zdravstvenim radnicima koji su sudjelovali u javnozdravstvenoj kampanji “Imaš znanje, budi primjer!”– Vesna Štefančić Martić, dr. med. (Povjerenstvo za javnozdravstvenu djelatnost, Hrvatska liječnička komora)
  • Pitanja i odgovori
  • Psihološka perspektiva na oklijevanje kod donošenja odluke o cijepljenju - Dr. Philipp Schmid (University of Erfurt, Germany)
  • Uloga zdravstvenih radnika u adresiranju oklijevanja kod donošenja odluke o cijepljenju kod pacijenata, primjer motivacijskog razgovora – Prof. Arnaud Gagneur (Odjel pedijatrije, Faculty of Medicine and Health Sciences, Université de Sherbrooke, Quebec, Canada)
  • Pitanja i odgovori

Zaključci - Prof. dr. sc. Branko Kolarić

HLK sudjelovanje na webinaru boduje sa 7 bodova za slušače. Nakon webinara svaki sudionik dobit će putem maila potvrdu o sudjelovanju.

Više informacija i link za prijavu dostupni su ovdje.

vrh stranice