Povjerenstvo za mlade liječnike

Predsjednica Povjerenstva:
Marija Rogoznica, dr.med. specijalist reumatologije, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Thalassotherapia Opatija.

Zamjenik predsjednice:

Filip Đerke, dr.med., univ. mag., specijalizant neurologije za KB Dubrava

Članovi Povjerenstva:

Vedran Beara, dr.med., specijalizant plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, KBC Split

Iva Petričušić, dr.med., specijalizantica obiteljske medicine, Ordinacija opće medicine Luca Petričušić, dr.med.

Marin Smilović, dr.med., specijalist kliničke radiologije, Županijska bolnica Čakovec

Vedran Šćuric, dr.med., specijalist javnozdravstvene medicine, Zavod za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije

Ksenija Vučur Šimić, dr.med., specijalist nefrologije, KB Merkur.

Službeni mail Povjerenstva za mlade liječnike glasi: mladi@hlk.hr

Upute za ispunjavanje Specijalizantske knjižice i Dnevnika rada

Povjerenstvo HLK-a za mlade liječnike predlaže uvođenje e-Specijalizantske knjižice i Dnevnika rada. Dok se ne ostvari taj projekt, Povjerenstvo želi pomoći specijalizantima smanjiti nejasnoće i administraciju vezano za ispunjavanje papirnatog oblika Knjižice o specijalističkom usavršavanju doktora medicine i Dnevnika rada.

Stoga je Povjerenstvo HLK-a za mlade liječnike uz odobrenje Nacionalnog povjerenstva za specijalističko usavršavanje doktora medicine izradilo priručnik s uputama i primjerima za ispunjavanje papirnatog oblika Knjižice i Dnevnika rada koji je dostupan ovdje.

Za sva pitanja i nejasnoće specijalizanti se mogu obratiti upitom na mladi@hlk.hr

„Od tradicije do tranzicije“ – Istraživanje EJD-a o mladim liječnicima u krizi nedostatka zdravstvenih djelatnika

05.01.2024.

Europska udruga mladih liječnika (EJD), u suradnji s udrugom APLICA, provela je kvalitativnu studiju kako bi istražila radna iskustva mladih liječnika u Europi, usredotočujući se na utjecaj tih iskustava na njihove profesionalne i osobne živote. Također je za cilj imala predstaviti svoje ideje za poboljšanje radnih uvjeta mlađih liječnika i povećanje zadovoljstva poslom.

EJD protiv prisilnog raspoređivanja mladih liječnika

14.12.2022.

Nakon Opće skupštine Europskog udruženja mladih liječnika (EJD) ove jeseni u Oslu u Norveškoj, EJD želi izraziti duboku zabrinutost u pogledu različitih inicijativa diljem Europe s ciljem prisilnog raspoređivanja mlađih doktora na slobodna radna mjesta u nedovoljno kadrovski popunjenim područjima, takozvanim „medicinskim pustinjama“.

Rezultati ankete „Rada pod nadzorom“ prve, druge i treće generacije

05.07.2022.

Nakon ukidanja obveze obavljanja pripravničkog staža, jedna od mogućnosti stručnog usavršavanja koja se nudi mladim liječnicima je rad pod nadzorom. Povjerenstvo za mlade liječnike Hrvatske liječničke komore istražilo je zadovoljstvo mladih liječnika kvalitetom i provedbom „Rada pod nadzorom“. Anonimno istraživanje, provedeno u obliku anketnog upitnika, obuhvatilo je tri generacije mladih liječnika.

Proljetni sastanak Europskog udruženja mladih liječnika 2022.

01.07.2022.

Proljetni sastanak Europskog udruženja mladih liječnika (eng. European Junior Doctors, EJD) održan je ove godine 27. i 28. svibnja u Helsinkiju. Okupio je delegate dvadeset država članica, a započeo je prikazom rada pojedinih odbora. Hrvatsku delegaciju činili su dr. Marija Rogoznica, predsjednica Povjerenstva HLK-a za mlade liječnike i dr. Vedran Šćuric, član Povjerenstva.

U Osijeku održan tečaj „Osnove medicinskog prava“

01.07.2022.

U organizaciji Komorinog Povjerenstva za mlade liječnike održan je 2. lipnja 2022. u prostorijama Regionalnog ureda HLK-a u Osijeku peti po redu Tečaj medicinskog prava. Bio je namijenjen mladim liječnicima koji danas više nemaju obvezu obavljanja pripravničkog staža te polaganja stručnog ispita. Cilj tečaja bio je upoznati mlade liječnike s osnovnim pravnim aktima u zdravstvu, ali i temama iz medicinske etike i deontologije. Tečaju je pristupilo dvadesetak liječnika koji rade na području istočne Hrvatske.
vrh stranice