Povjerenstvo za mlade liječnike

Predsjednica Povjerenstva:
dr. Marija Rogoznica, specijalizantica reumatologije za Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Thalassotherapia Opatija.

Zamjenik predsjednice:

dr. Filip Đerke, univg. mag., specijalizant neurologije za KB Dubrava

Članovi Povjerenstva:

dr. Iva Petričušić, specijalizantica obiteljske medicine,

dr. Vedran Šćuric, specijalizant javnozdravstvene medicine za Zavod za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije

dr. Ksenija Vučur, specijalizantica nefrologije za KB Merkur.

Službeni mail Povjerenstva za mlade liječnike glasi: mladi@hlk.hr

Povjerenstvo za mlade liječnike iz prošlosti kroz sadašnjost prema budućnosti

Bivši predsjednik Povjerenstva dr. sc. Davor Kust, osvrnuo se u Liječničkim novinama broj 183 na probleme s kojima se susrelo Povjerenstvo za mlade liječnike prilikom svog osnutka te je istaknuo što smatra najznačajnijim ostvarenjima tijekom svoga mandata. Sadašnja predsjednica Povjerenstva, dr. Marija Rogoznica, istaknula je planove za budući rad Povjerenstva koji će uključivati edukaciju i održavanje radionica, projekt e-specijalizantska knjižica, poboljšanje uvjeta mladih liječnika tijekom izbivanja iz matične ustanove u sklopu specijalističkog usavršavanja i poslijediplomske nastave, nastavak suradnje s udrugama koje se bave problemima mladih liječnika te aktivnost kroz Liječničke novine.

Dobrodošli u Hrvatsku liječničku komoru!

Novi ste član Hrvatske liječničke komore? Zanima vas što je Hrvatska liječnička komora (HLK), kako funkcionira, koja su vaša članska prava i obveze? Mladi ste liječnica/liječnik i započinjete rad pod nadzorom ili specijalističko usavršavanje…. U kratkim video prilozima dužnosnici i djelatnici Hrvatske liječničke komore pružit će vam odgovore na najčešća „početnička“ pitanja, a za svu daljnju komunikaciju i informacije dostupni smo vam putem maila mladi@hlk.hr ili hlk@hlk.hr te putem komunikacijske mreže Hrvatske liječničke komore

Sve o upisu u HLK

Temeljem članka 35. Zakona o liječništvu, liječnici koji rade na neposrednim poslovima zdravstvene zaštite obvezno se udružuju u Hrvatsku liječničku komoru, kao samostalnu i neovisnu strukovnu organizaciju sa svojstvom pravne osobe s javnim ovlastima.
Za obavljanje liječničke djelatnosti na području Republike Hrvatske, liječnik je dužan biti upisan u Imenik liječnika i imati važeće odobrenje za samostalan rad (licencu).

Upute za ispunjavanje specijalizantske Knjižice i Dnevnika rada

25.06.2021.

Povjerenstvo HLK-a za mlade liječnike predlaže uvođenje e-Specijalizantske knjižice i Dnevnika rada. Dok se ne ostvari taj projekt, Povjerenstvo želi pomoći specijalizantima smanjiti nejasnoće i administraciju vezano za ispunjavanje papirnatog oblika Knjižice o specijalističkom usavršavanju doktora medicine i Dnevnika rada.
vrh stranice