Iz zdravstva

Treći dan ISABS konferencije u Dubrovniku u znaku slavnih nobelovaca

21.06.2017.

Sjedeća mjesta konferencijske dvorane "Mare" dubrovačkog hotela Palace bila su gotovo sva zauzeta uoči današnjeg predavanja troje dobitnika Nobelove nagrade koji sudjeluju na ISABS konferenciji u Dubrovniku. Svi prisutni htjeli su  čuti što slavni znanstvenici imaju za reći. A oni? Iako zvijezde među znanstvenicima, ostavljaju dojam vrlo jednostavnih ljudi s dobrim smislom za humor.


U Dubrovniku počeo znanstveni događaj godine

19.06.2017.

Danas je u Dubrovniku u hotelu Palace klapskom pjesmom svečano otvorena jubilarna deseta ISABS konferencija koja je na jug Hrvatske privukla znanstvenike iz cijelog svijeta. Važan znanstveni skup otvorila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a otvorenju su među ostalima prisustvovali ministri turizma i zdravstva, Gari Capelli i prof. dr. sc. Milan Kujundžić, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin i mnogi drugi istaknuti uzvanici.

Specijalnoj bolnici Medico dodijeljen međunarodni certifikat izvrsnosti

14.06.2017.

Postupak međunarodne akreditacije uspješno je prošlog tjedna dovršen u specijalnoj bolnici Medico, što je jučer i službeno predstavljeno javnosti na konferenciji za medije kojoj je prisustvovao i predsjednik Hrvatske liječničke komore, dr. sc. Trpimir Goluža.

Međunarodna akreditacija AACI, odnosno certifikat kliničke izvrsnosti, po prvi je put dodijeljen jednoj hrvatskoj zdravstvenoj ustanovi. Akreditacija je jamstvo za sigurnost pacijenata, povjerenje u zdravstveni sustav te kvalitetnu zdravstvenu uslugu u skladu s najvišim međunarodnim standardima kvalitete.

Hrvatska liječnička komora na 'Danima zdravstvenih karijera'

09.06.2017.

Hrvatska liječnička komora i ove godine sudjeluje na „Danima zdravstvenih karijera“ koji se 9. i 10. lipnja održavaju na Medicinskom fakultetu u Zagrebu u organizaciji Centra za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu, a pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar -Kitarović. 
vrh stranice