Iz zdravstva

KoHOM upozorava Kujundžića da će biti odgovoran za nedostatak liječnika

15.06.2018.

Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) uputila je priopćenje za javnost u kojem tvrdi da je prijedlog Zakona o zdravstvenoj zaštiti koji je Ministarstvo zdravstva pustilo u javnu raspravu – nedorečen, neprimjeren te da će se loše odraziti i na pacijente i na ukupni zdravstveni sustav. Upozoravaju da bi se time mogao dodatno smanjiti broj obiteljskih liječnika.

Koncem lipnja na Vladi novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti

12.06.2018.

Nakon što je Nacrt prijedloga zakona o Zdravstvenoj zaštiti prošao e-savjetovanje u kojem su pristigli brojne primjedbe i prijedlozi, a ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je da će sve biti razmotreno, ovih je dana zgotovljena nova verzija koja bi po najavama ministra, nakon završnog „peglanja“, do konca lipnja trebala stići i na dnevni red sjednice Vlade RH. Ministarstvo zdravstva otvorilo je 4. travnja e-savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o zdravstvenoj zaštiti na koji je u mjesec dana pristiglo više od pet tisuća primjedaba i prijedloga.

Simpozij o dječjoj i adolescentnoj psihijatriji i psihoterapiji

12.06.2018.

Aktualna pitanja dječje i adolescentne psihijatrije i psihoterapije  tema su međunarodnog simpozija koji će se održati 14. lipnja u Zagrebu. Simpozij je namijenjen  liječnicima, dječjim psihijatrima,  liječnicima školske medicine, pedijatrima, psiholozima, socijalnim radnicima, odgajateljima, učiteljima, pedagozima, profesorima rehabilitatorima, logopedima, medicinskim sestrama te drugim stručnjacima, koji sudjeluju u zaštiti duševnog zdravlja djece i adolescenata.

Trauma u Draškovićevoj obilježava 70-tu obljetnicu

08.06.2018.

Klinika za traumatologiju Kliničkog bolničkog centra (KBC) Sestre milosrdnice, popularna Trauma u Draškovićevoj  prigodnom je svečanošću u petak 8. lipnja obilježila 70-tu obljetnicu kontinuiranoga rada temeljem kojega je postala prepoznatljiva, ne samo u Zagrebu, već u čitavoj Hrvatskoj i inozemstvu.

ESO: prestižno priznanje za KB Sveti Duh i KB Dubrava

Europska organizacija za moždani udar (European Stroke organisation – ESO) nagradila je dvije zagrebačke bolnice za kvalitetu zbrinjavanja osoba s akutnim moždanim udarom – Kliničku bolnicu “Sveti Duh” platinastom nagradom i KB Dubrava zlatnom.

Nagrade su dodijeljene u sklopu ESO ANGELS inicijative čiji je cilj poboljšanje zdravstvene skrbi o osobama s moždanim udarom. Među brojnim bolnicama iz cijele Europe sudjelovalo je i 12 hrvatskih zdravstvenih ustanova.

vrh stranice