Iz zdravstva

Bolnica Sv. Katarina i Mayo Clinica: strateško partnerstvo u farmakogenetskom testiranju europskih pacijenata

Hrvatska bolnica Sv. Katarina i koorporacija OneOme u suvlasništvu vodeće američke zdravstvene institucije Mayo Clinic predstavili su u ponedjeljak 15. listopada strateško partnerstvo u provođenju inovativnog farmakogenetskog testiranja pacijenata na teritoriju Europe, a koji će provoditi stručnjaci bolnice Sv. Katarine. Ovakva suradnja snažno promovira čitav zdravstveni sustav Hrvatske u svijetu, rekao je prof. dr. sc Dragan Primorac zahvaljujući na suradnji nazočnim partnerima iz koorporacije OneOme, predsjedniku Uprave Paulu Owenu i članici Uprave zaduženoj za međunarodnu suradnju Morgan Donaldson. Na predstavljanju projekta nazočio je i skupu se obratio prvi dopredsjednik Hrvatske liječničke komore (HLK) i v.d. predsjednika Komore dr. sc. Krešimir Luetić, ministar zdravstva Milan Kujundžić, zamjenica veleposlanika SAD-a u Hrvatskoj Victoria J. Taylor i drugi.

Vlada RH usvojila tri konačna zakonska prijedloga iz resora zdravstva

05.10.2018.

Vlada je sa sjednice u četvrtak 4. rujna 2018. u saborsku proceduru uputila tri konačna prijedlog zakona iz resora zdravstva - Konačni prijedlog zakona o zdravstvenoj zaštiti, Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lijekovima te konačne prijedloge zakona o provedbi uredbe Europske unije o medicinskim proizvodima, kao i uredbe Europske unije o in vitro dijagnostičkim medicinskim proizvodima.

U Trakošćanu održan gerontološko – javnozdravstveni simpozij

28.09.2018.

U povodu obilježavanja 1. listopada Međunarodnog dana starijih osoba u Trakošćanu je održan gerontološko-javnozdravstveni simpozij s međunarodnim sudjelovanjem na kojem su sudjelovali i predstavnici Hrvatske liječničke komore. Na simpoziju je bilo riječi o nužnosti donošenja novih politika vezanih uz starenje stanovništva i zaštitu zdravlja starijih osoba.

Obilježen Međunarodni Dan dojki & Bra Day

29.09.2018.

U organizaciji Hrvatske lige za borbu protiv raka u subotu je u središtu Zagreba prigodnom manifestacijom obilježen Međunarodni Dan dojki & Bra Day. Nužnost je smanjiti smrtnost od raka dojke jednoglasna je poruka skupa na kojem su uz brojne predstavnike hrvatskih institucija i građana Zagreba nazočni bili i predstavnici Hrvatske liječničke komore.
vrh stranice