Iz zdravstva

Petomjesečni staž za mlade liječnike nije dovoljan

29.04.2017.

Petomjesečni staž koji u Hrvatskoj prolaze mladi liječnici kako bi nakon završenog fakulteta dobili licence za obavljanje liječničkog poziva nedovoljan je za kvalitetnu pripremu za rad s bolesnicima – upozorio je u današnjem izdanju Novog lista doc. dr. Alen Protić, inače predstavnik Hrvatske liječničke komore u radnoj skupini za izmjenu Pravilnika o pripravničkom stažu doktora medicine koja će se prvi put sastati sljedeći tjedan. 

Akademik Kusić: Prošla godine bila je najaktivnija u povijesti HAZU-a

28.04.2017.

Istaknuti hrvatski znanstvenici i drugi ugledni gosti okupili su se jučer u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na svečanoj sjednici povodom Dana HAZU-a i 156. godišnjice osnutka Akademije. Tom su prilikom tradicionalno dodijeljene i nagrade Akademije za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u Hrvatskoj za 2016. godinu.

Hitna služba u Karlovcu proslavila svoj Nacionalni dan

26.04.2017.

Središnja proslava Dana Hitne medicinske službe (HMS) jučer se održala u Karlovcu. Svečanost je okupila djelatnike hitnih medicinskih službi iz svih krajeva Hrvatske, piše HINA. Prigodno obilježavanje Nacionalnog dana HMS-a počelo je edukacijskim programom tijekom kojeg su djelatnici Hitne pomoći pokazali građanima vježbe pružanja prve pomoći, a završilo svečanom akademijom u karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom.

KBC Sestre Milosrdnice obilježio trostruku obljetnicu

25.04.2017.

Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice prigodno je danas obilježio čak trostruku obljetnicu: 70. obljetnicu rada rodilišta, 45. obljetnicu organizirane nastave iz porodništva i ginekologije za studente dentalne medicine te 10. obljetnicu medicinski potpomognute oplodnje.
vrh stranice