Iz zdravstva

U Hrvatskom saboru zatražena žurna izmjena zakonskih propisa u cilju zaštite liječnika i drugih zdravstvenih djelatnika od nasilja

30.06.2017.

Nužno je intervenirati u Kazneni zakon RH na način da se konačno na temeljit i jasan način riješi problem  pružanja pravne zaštite liječniku i drugim zdravstvenim radnicima u obavljanju zdravstvene djelatnosti, s ciljem nesmetane provedbe zdravstvene zaštite kao temeljnog, Ustavom RH zagarantiranog pravnog dobra - istaknula je danas dr.sc. Ines Strenja-Linić, predsjednice Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora, obraćajući se zastupnicima Sabora. 

U video prilogu HRT-a pogledajte prijedlog dr.sc. Ines Strenja-Linić.

HUBOL uputio otvoreno pismo ministru pravosuđa i ministru unutarnjih poslova

30.06.2017.

Nakon ponovnog  napada na liječnika u KBC-u Osijek, ponovo je reagirala Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) te uputila otvoreno pismo ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću te ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću.
Nasilje nad zdravstvenim djelatnicima oštro osuđuje i Hrvatska liječnička komora (HLK) koja se aktivno zalaže za izmjene Kaznenog zakona s ciljem osiguravanja pravne zaštite liječnika i drugih zdravstvenih djelatnika. Komora apelira na svoje članove da putem mrežnih stranica HLK-a prijave svaki oblik nasilja na radnom mjestu, pružajući im pritom svu potrebnu savjetodavnu i pravnu podršku.
 

 

Treći dan ISABS konferencije u Dubrovniku u znaku slavnih nobelovaca

21.06.2017.

Sjedeća mjesta konferencijske dvorane "Mare" dubrovačkog hotela Palace bila su gotovo sva zauzeta uoči današnjeg predavanja troje dobitnika Nobelove nagrade koji sudjeluju na ISABS konferenciji u Dubrovniku. Svi prisutni htjeli su  čuti što slavni znanstvenici imaju za reći. A oni? Iako zvijezde među znanstvenicima, ostavljaju dojam vrlo jednostavnih ljudi s dobrim smislom za humor.


U Dubrovniku počeo znanstveni događaj godine

19.06.2017.

Danas je u Dubrovniku u hotelu Palace klapskom pjesmom svečano otvorena jubilarna deseta ISABS konferencija koja je na jug Hrvatske privukla znanstvenike iz cijelog svijeta. Važan znanstveni skup otvorila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a otvorenju su među ostalima prisustvovali ministri turizma i zdravstva, Gari Capelli i prof. dr. sc. Milan Kujundžić, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin i mnogi drugi istaknuti uzvanici.
vrh stranice