Iz zdravstva

Obilježen Dan narcisa posvećen oboljelima od raka dojke

25.03.2017.

U organizaciji Udruge Pogled iz novog kuta (P.I.N.K. – life) i  uz podršku Hrvatske liječničke komore, danas je na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) obilježen Dan narcisa. Vodstvo Hrvatske liječničke komore na čelu s predsjednikom dr. sc. Trpimirom Golužom aktivno je sudjelovalo u ovoj humanitarnoj javnozdravstvenoj akciji kako bi promovirali odgovorno zdravstveno ponašanje i izrazili podršku oboljelima od karcinoma dojke.

Dan narcisa - pridružite se Hrvatskoj liječničkoj komori u podršci oboljelima od raka dojke

23.03.2017.

U organizaciji Udruge Pogled iz novog kuta (P.I.N.K. – life) i  uz podršku Hrvatske liječničke komore, ove subote, 25. ožujka, na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) obilježit će se Dan narcisa. Vodstvo Hrvatske liječničke komore na čelu s predsjednikom dr. sc. Trpimirom Golužom odlučilo je aktivno sudjelovati u ovoj humanitarnoj javnozdravstvenoj akciji kako bi promovirali odgovorno zdravstveno ponašanje i izrazili podršku oboljelima od karcinoma dojke.

HUBOL ponovno pisao ministru pravosuđa tražeći bolju pravnu zaštitu liječnika

20.03.2017.

Potaknuti napadom alkoholiziranog muškarca koji je preko vikenda na Hitnom bolničkom prijemu u Općoj bolnici Zadar prijetio da će cijeli odjel raznijeti bombom, Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) poslala je treće otvoreno pismo ministru pravosuđa u kojem od njega traže promjenu Kaznenog zakona radi bolje pravne zaštite liječnika i ostalih zdravstvenih radnika.

 

Dugovi u zdravstvu nezaustavljivo rastu-bolnički sektor na koljenima

19.03.2017.

Ukupan dug u hrvatskome zdravstvu iznosio je na kraju prošle godine 7,7 milijardi kuna. Sedam državnih bolnica završilo je 2016. godinu s minusom od pola milijarde kuna. Na prvom mjestu je KBC Zagreb koji je poslovao s gubitkom od 197,4  milijuna kuna, slijedi KBC Sestre milosrdnice s gubitkom od 79,6 milijuna kuna, KBC Osijek ima minus od 72,8 milijuna kuna dok je neslavno četvrto mjesto osvojio KBC Split s minusom od 53,7 milijuna kuna na računu. 

Prof. Željko Krznarić ponovno izabran za predsjednika Hrvatskog liječničkog zbora

11.03.2017.

Dosadašnji predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ) prof. dr. sc. Željko Krznarić ponovno je izabran na tu funkciju koju će obnašati i sljedeće četiri godine. Dužnost prvog potpredsjednika HLZ-a i u idućem mandatu povjerena je prof. dr. sc. Borisu Brkljačiću. Odlučili su tako delegati na 125. izbornoj Skupštini HLZ-a održanoj danas. Za prof. Krznarića glasovalo je 144 od nazočna 163 delegata Skupštine, dok je prof. Brkljačića „zaokružilo“ 145 delegata. I prof. Krznarić i prof. Brkljačić nisu imali protukandidate.
vrh stranice