O projektu

Kontinuirano stručno usavršavanje liječnika opće/obiteljske medicine
Četiri različita modula i 160 besplatnih radionica za gotovo dvije tisuće liječnika opće i obiteljske medicine najkraći je opis najvećeg dosadašnjeg projekta edukacije liječnika u Hrvatskoj za koji su sredstva, točnije 30 milijuna kuna, zahvaljujući Hrvatskoj liječničkoj komori osigurana iz Europskih fondova. Projekt proljetos najavljen ovih dana kreće u realizaciju. 
Naime, bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda projektu „Kontinuirano stručno usavršavanje liječnika opće/obiteljske medicine“ osigurana su u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. – 2020.
Komora je u tu svrhu pripremila edukacije po županijskim središtima, te dovodi najbolje predavače koji će liječnicima prenijeti najnovije spoznaje o dijagnostičkim i terapijskim postupcima. U ovom projektu, koji vodi predsjednik Komorinog Povjerenstva za medicinsku izobrazbu liječnika dr. Ivan Lerotić, HLK je definirala teme od posebnog interesa za liječnike opće i obiteljske medicine, te specifičnu metodologiju edukacije za pojedine sadržaje.
Kompletan sadržaj je podijeljen u četiri različita modula i svaki zainteresirani liječnik će kroz četiri godine moći proći sve module. Stručno usavršavanje će se provoditi kroz predavanja, interaktivne seminare, vježbe na modelima i simulacijske vježbe. 
Ovaj edukativni projekt pripremao se više od godinu i pol dana u suradnji s HUBOL-om i udrugama liječnika obiteljske medicine, a potom ga je Komora, svjesna krucijalne važnosti stručnog usavršavanja liječnika opće i obiteljske medicine za ostvarivanje kvalitetne zdravstvene skrbi, prijavila na natječaj u ograničenom postupku izravne dodjele bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.
Jedan od definiranih strateških ciljeva HLK-a u njezinom krovnom dokumentu „Strategija Hrvatske liječničke komore za unaprjeđenje trajne medicinske izobrazbe liječnika 2016. - 2019.“ i jest povećati razinu znanja, vještina i kompetencija liječnika opće i obiteljske medicine kako bi upravo oni bili sposobni rješavati većinu zdravstvenih problema populacije. 
Ovim projektom HLK osigurava kvalitetnu edukaciju i čini je lako dostupnom i besplatnom.  
vrh stranice