Povjerenstvo za primarnu zdravstvenu zaštitu

predsjednica Povjerenstva
prim. INES BALINT, dr. med.

Rođena u Gospiću, 1962. godine. Studij medicine završila na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Specijalist opće medicine. Zaposlena u specijalističkoj ordinaciji obiteljske medicine u Strmcu Samoborskom.

članovi Povjerenstva:

LJILJANA ĆENAN, dr. med. - zamjenica predsjednice

ILONKA ARTUKOVIĆ MILIČIĆ, dr. med.

DIANA KRALJ, dr. med.

LJUBICA PAVELIN, dr. med.

SANJA SCARPA-BUGARIĆ, dr. med.

MIRJANA SEMENIĆ RUTKO, dr. med.


stručna i administrativna podrška:
KATJA KELEMEN, dipl. iur.

Djelokrug rada Povjerenstva

Prijedlozi HLK-a za ujednačavanje rada liječnika primarne zdravstvene zaštite

01.05.2020.

Povjerenstvo za primarnu zdravstvenu zaštitu HLK-a uputilo je 1. svibnja 2020. Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, Ministarstvu zdravstva i HZZO-u prijedloge u vezi organizacije rada liječnika primarne zdravstvene zaštite u Mreži javne zdravstvene službe. Budući da je od 4. svibnja 2020. predviđeno omogućavanje rada javnog zdravstvenog sustava u punom opsegu, a još nisu donesene jasne upute o daljnjem radu liječnika primarne zdravstvene zaštite u novim i drugačijim uvjetima, što za posljedicu ima razna odstupanja i različitosti u radu, Povjerenstvo za primarnu zdravstvenu zaštitu HLK-a izradilo je niz prijedloga pomoću kojih bi se pružanje i ostvarivanje zdravstvene zaštite moglo kontinuirano odvijati u jednakim uvjetima za sve.

Liječnici ne mogu rješavati problem povećanih izostanaka učenika s nastave

08.11.2019.

Slijedom najava u medijima o promjenama koje bi ograničile broj roditeljskih ispričnica u opravdavanju izostanaka učenika, Hrvatska liječnička komora (HLK) na inicijativu Povjerenstva za primarnu zdravstvenu zaštitu uputila je ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak dopis u kojemu traži da pozove i uputi učitelje i profesore da roditelji i nadalje mogu opravdati izostanak svog djeteta u trajanju do tri radna dana.
vrh stranice