Iz Komore

Webinar o spoznajama i iskustvima cijepljenja protiv COVID-19

05.05.2021.

Hrvatsko društvo za infektivne bolesti HLZ-a, Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Hrvatska udruga medicinskih sestara Infektološko društvo i Hrvatsko društvo za kliničku mikrobiologiju HLZ-a organiziraju online seminar „Cijepljenje protiv COVID-19 – spoznaje i iskustva do travnja 2021. godine“, koji će se održati u utorak, 11. svibnja 2021. od 17:30 do 20:00 sati. Sudjelovanje je besplatno i bit će bodovano od strane Hrvatske liječničke komore.

Više od 10.000 zdravstvenih djelatnika sudjelovalo na webinaru “Post-covid sindrom, klinički aspekti i hrvatska iskustva“

28.04.2021.

Više od 10.000 zdravstvenih radnika, članova devet komora u zdravstvu, sudjelovalo je u utorak, 27. travnja na 3. webinaru “Post-covid sindrom, klinički aspekti i hrvatska iskustva“. Webinar je organiziran u sklopu javnozdravstvene kampanje "Imaš znanje, budi primjer!" koju je u siječnju pokrenulo devet komora, a čiji je cilj dodatno informirati zdravstvene djelatnike o svim aspektima cijepljenja i borbe protiv COVID-19.

HLK: Probleme u organizaciji cijepljenja potrebno rješavati u dijalogu s liječnicima

26.04.2021.

Hrvatska liječnička komora poziva zdravstvenu administraciju da hitno razriješi sve nefunkcionalnosti i probleme u organizaciji cijepljenja, što je preduvjet da u što kraćem roku cijepimo većinu odraslog stanovništva. Bez visoke razine procijepljenosti do ljeta ne možemo zaustaviti pandemiju, niti možemo očekivati značajniji prihod od turizma kao ni pokretanje drugih, zaustavljenih gospodarskih grana. Naime, dosadašnje cijepljenje opterećeno je mnogobrojnim poteškoćama i nije teklo dovoljno brzo.

Sudjelujte na webinaru “Post-covid sindrom, klinički aspekti i hrvatska iskustva“

22.04.2021.

Prošlo je više od godinu dana od izbijanja epidemije COVID-19, no mnogi odgovori na pitanja o oporavku pacijenata nakon prebolijevanja bolesti su još nepoznanica. Odgovore na ključna pitanja dobit ćete na webinaru “Post-covid sindrom, klinički aspekti i hrvatska iskustva“ koji će se održati u utorak, 27. travnja od 18 do 20 sati. Na webinaru će četvero liječnika iz KB Dubrava, koji već mjesecima liječe bolesnike koji boluju od post-covid sindroma, održati predavanja, dok je drugi dio webinara (60 minuta) predviđen za raspravu i vaša pitanja. Webinar se boduje za članove HLK i sudjelovanje je besplatno.

Liječničke novine br. 198

21.04.2021.

Zašto, kada je u pitanju hrvatsko zdravstvo imamo dojam da se nalazimo u filmu „Beskrajan dan“, ili zašto reforma zdravstva podsjeća na još jedan filmski naslov, u svom uvodniku objašnjava predsjednik HLK-a dr.sc. Krešimir Luetić. Predsjednica Povjerenstva za medicinsku etiku i deontologiju prof.dr.sc. Lada Zibar još jednom apelira na liječnike da ne iznose u javnost pojedinosti o zdravstvenom stanju pacijenata, kao i obvezu čuvanja liječničke tajne, kako propisuje Zakon o liječništvu i Kodeks medicinske etike i deontologije.
vrh stranice