Iz Komore

„Mladi liječnici u Hrvatskoj: zapošljavanje i slobodna mobilnost“ - preliminarni program

Konferenciju „Mladi liječnici u Hrvatskoj: zapošljavanje i slobodna mobilnost“ organizira Povjerenstvo za mlade liječnike HLK kao uvod u Opću skupštinu Europske organizacije mladih liječnika koja će se održati 4. i 5. svibnja 2018. godine u Zagrebu. Mladi liječnici u Hrvatskoj višestruko su deficitarna struka u smislu planiranja ljudskih resursa i u mnogim županijama u Republici Hrvatskoj ih nedostaje velik broj. Pored te činjenice, značajan broj njih sve se više odlučuje za odlazak iz Hrvatske kako bi se zaposlili u drugim EU zemljama i šire, što ostavlja značajne posljedice na planiranje ljudskih resursa u sustavu zdravstva.

Novi broj „Liječničkih novina“

11.04.2018.

U novom 168. broju „Liječničkih novina“ predsjednik HLK-a doc. dr. sc. Trpimir Goluža u uvodniku pod naslovom „Sit gladnom ne  vjeruje“ problematizira aktualna zbivanja vezana za umirovljenje prof. dr. Josipa Paladina i svojevrsnu „medijsku beatifikaciju“, a sve u svjetlu brojnih nataloženih problema i nelogičnosti u hrvatskom zdravstvu o čijoj sudbini odlučuju  „i političko podobne i stručno nekompetentne osobe“. „Liječničke novine“ donose intervju s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem u kojem ocjenjuje da je „zdravstveni sustav financijski održiv“.

Čelnici HLK-a: Zdravstvena administracija treba uvažiti primjedbe i prijedloge liječnika

10.04.2018.

O stanju u hrvatskom zdravstvu u kojem u ovom trenutku nedostaje više od 2.500 liječnika specijalista, ogromnim prekovremenim satima kojih godišnje odrade i do tri milijuna, besperspektivnosti mladih liječnika i njihovom odlasku u inozemstvu, govorili su u HRT-ovoj emisiji „Dobar dan Hrvatska“, predsjednik Hrvatske liječničke komore doc. dr. sc. Trpimir Goluža i predsjednik Komorina Povjerenstva za bolničku djelatnost prof.dr.sc. Davor Vagić.

„Nesigurnost u medicini“ na tribini Hrvatske liječničke komore u Dubrovniku

09.04.2018.

„Nesigurnost u medicini“ bila je tema tribine koju su zajednički održali Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju Hrvatske liječničke komore (HLK) i Županijsko povjerenstvo HLK-a Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj je  na matematičko-statistički argumentiran način ukazano na relativnost suvremenih, osobito kliničkih i farmakoloških, medicinskih spoznaja.
vrh stranice