Iz Komore

HLK oštro osudila priopćenje Hrvatske udruge ugovornih ordinacija

19.07.2021.

Hrvatska liječnička komora čvrsto se ograđuje od neznanstvenih tvrdnji i nestručnih stavova Hrvatske udruge ugovornih ordinacija (HUUGO) da učinkovitost i sigurnost cjepiva protiv COVID-19 nisu znanstveno dokazane. Usred pandemije, kada javnost s pojačanom pozornošću prati istupe i preporuke liječnika, udruga HUUGO je u priopćenju pokazala zabrinjavajuću razinu nepoznavanja rezultata znanstvenih istraživanja i relevantnih propisa.

Liječničke novine br. 201

11.07.2021.

Zašto je u Hrvatskoj prvom dozom cijepljeno tek 45% odraslih građana, značajno manje nego u ostalim državama članicama EU? Ključno je povjerenje, i to povjerenje u institucije, poručuje predsjednik HLK-a dr.sc. Krešimir Luetić u uvodniku novog broja Liječničkih novina. Smatra kada je u pitanju borba s pandemijom COVID-19 u Hrvatskoj, treba svakako spomenuti povremene dvostruke kriterije i nekonzistentnost u komunikaciji najvažnijih državnih institucija koje zbunjuju javnost i ruše povjerenje u njih.

Izvrsna atmosfera na Pub kvizu HLK-a u Varaždinu

11.07.2021.

Konačno se opet uživo održao Pubkviz HLK-a! I to 5. srpnja u Varaždinu, na terasi kafića Madera s osam ekipa, u sjajnoj atmosferi, u epidemiološki korektnim uvjetima. U izvrsnoj organizaciji "domaće" liječnice Ane Jurin Martić, uz maštovita pitanja Mislava Čavke. Odgonetavalo se povijesne dresove hrvatske nogometne repke, poznate Varaždince na fotografijama (kao npr. Ladislava Rakovca), a vijuge su se napinjale i za „kalodont“ format pitanja.

Big Band HLK-a oduševio Splićane

03.07.2021.

U sklopu manifestacije „Spli'ski litnji koluri“ u utorak je na splitskoj Rivi nastupio Big Band Hrvatske liječničke komore. Njihov specijalni gost večeri bio je američki trubač John Thomas koji je snimao i svirao za Raya Charlesa, Toma Jonesa, Chicka Coreu, Count Basie, Ellu Fitzgerald i mnoge druge svjetski poznate glazbenike. Zajedničkim nastupom oduševili su građane i turiste ovoga grada te vrhunskom glazbom obojali splitsku ljetnu noć.
vrh stranice