Iz Komore

HealthComm Forum - prva regionalna konferencija s ciljem povratka povjerenja građana u zdravstvo

26.05.2023.

HealthComm Forum, prva regionalna konferencija koja okuplja javni i privatni zdravstveni sektor s ciljem povratka povjerenja građana u zdravstvo održat će se 1. i 2. lipnja u zagrebačkom Mozaik Event Centru u Slavonskoj aveniji 6/2. Sudionici konferencije će od renomiranih stručnjaka iz područja zdravstva i komunikacija saznati više o prilikama i rješenjima za vraćanje povjerenja građana u sustav zdravstva.

Otvorena registracija za Prvi američko-hrvatski simpozij medicine životnog stila

24.05.2023.

Udruga hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP) u suradnji s Hrvatskom liječničkom komorom i Hrvatskim liječničkim zborom organizira Prvi američko-hrvatski simpozij medicine životnog stila (MZS, Lifestyle medicine) koji će se održati 5. srpnja 2023. u Velikoj dvorani HLZ-a u Šubićevoj 9 u Zagrebu. Medicina životnog stila je nova brzo rastuća specijalnost u medicini čiji je glavni fokus na prevenciji, i to modifikacijom životnih navika.

Liječničke novine br. 219

22.05.2023.

Nakon tri godine i dva mjeseca završila je epidemija u Hrvatskoj. Što smo naučili ili barem mogli naučiti tijekom epidemije, pitanje je iz uvodnika predsjednika HLK-a doc. Krešimira Luetića. Vidjeli smo da su liječnici uz ostale zdravstvene radnike, dio našeg društva na koji se može računati u trenucima najveće pogibelji ili neizvjesnosti. Ponosno mogu ustvrditi da hrvatski liječnici, kao i ostali zdravstveni radnici nisu zakazali na testu ljudskosti, niti na testu stručnosti, profesionalnosti, predanosti, nesebičnosti i empatije, poručuje doc. Luetić.

Čestitamo Svjetski dan obiteljskih liječnika!

19.05.2023.

Svjetski dan obiteljskih liječnika, koji se obilježava 19. svibnja, značajna je prilika da se istakne vitalna uloga i doprinos obiteljskih liječnika u zdravstvenim sustavima diljem svijeta. Obiteljski liječnici imaju ključnu ulogu u promicanju zdravlja i dobrobiti pojedinaca i zajednica. Njihova predanost, suosjećanje i stručnost čine ih srcem zdravstvene skrbi, stoga se ovogodišnja kampanja Svjetske organizacije obiteljskih liječnika (WONCA) održava pod sloganom „Family Doctors, the Heart of Healthcare“.

HALMED: Popis međusobno zamjenjivih lijekova

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) objavila je Popis međusobno zamjenjivih lijekova. HALMED će popis objavljivati konsekutivno, u određenim skupinama lijekova, te ga ažurirati, vodeći računa o nestašicama lijekova na tržištu, potrošnji i broju paralela lijeka.
vrh stranice