Iz Komore

Tribina HLK-a „Etičnost u liječničkom radu sa psihijatrijskim bolesnicima“

14.11.2019.

Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju HLK-a organizira tribinu koja će se održati 22. studenoga 2019. s početkom u 18 sati u Čakovcu, u Multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (u krugu Vojarne), Ulica bana Josipa Jelačića 22/b. Svrha tribine je rasprava o pravnim i etičkim problemima s kojima se liječnici susreću prilikom zbrinjavanja i liječenja psihijatrijskih bolesnika.

Mladi liječnici pokazali veliki interes za tečaj HLK-a o osnovama medicinskog prava

12.11.2019.

Povjerenstvo Komore za mlade liječnike odlučilo je pružiti potporu kolegama koji su ove godine završili studij medicine i nemaju obvezu obavljanja pripravničkog staža i polaganja državnog ispita. Za njih je u petak, 8. studenoga u Središnjem uredu HLK-a organiziran prvi u nizu besplatnih tečajeva kako bi se na samome početku svoga profesionalnoga života upoznali s osnovnim pravnim aktima iz zdravstvenog zakonodavstva, uključujući i Kodeks medicinske etike i deontologije. Sudeći prema iznimnom odazivu, barem još jedan ovakav tečaj održat će se u Zagrebu te ukoliko bude interesa, u Splitu, Rijeci i Osijeku.

Luetić za HRT: Zdravstvo je pitanje nacionalnog konsenzusa

12.11.2019.

Predsjednik Hrvatske liječničke komore dr.sc. Krešimir Luetić gostujući u emisiji HRT-a „Zdrav život“ osvrnuo se na stanje u hrvatskom zdravstvu i liječništvu, nedostatak liječnika u javnozdravstvenom sustavu, njihovu radnu preopterećenost koja rezultira s tri milijuna prekovremenih sati godišnje, kao i na isključivanje liječnika iz pregovaranja o svojim pravima i uvjetima rada. Također, iznio je i niz mjera koje Hrvatska liječnička komora godinama predlaže zdravstvenoj administraciji, no koje i sama provodi, a usmjerene su očuvanju onog najvrijednijeg u zdravstvenom sustavu – zdravstvenih radnika.

Tečaj osnova medicinskog prava u HLK!

04.11.2019.

Povjerenstvo za mlade liječnike Hrvatske liječnike komore (HLK) organizira prvi u nizu besplatnih tečajeva za mlade liječnike. Tečaj osnova medicinskog prava je prvenstveno namijenjen najmlađim liječnicima, koji su završili studij medicine 2019. i počinju raditi bez obveze polaganja državnog ispita. Prvi takav tečaj će se održati u petak, 8. studenoga 2019. s početkom u 15 sati u Središnjem uredu HLK-a, Ulica Grge Tuškana 37, Zagreb.
vrh stranice