Iz Komore

Bez rada i dubinskih promjena nema rješenja niti napretka

09.02.2017.

„Ignoriranje nužnosti poduzimanja dubinskih promjena u zdravstvenom sustavu dovest će nas za koju godinu u poziciju loših pokazatelja zdravstvenih ishoda, nedostupnosti zdravstvene zaštite te do nezadovoljstva i nesigurnosti građana“, upozorava predsjednik Komore dr. sc. Trpimir Goluža u svom uvodniku u novom, 156. broju Liječničkih novina.

Izašao novi broj Liječničkih novina

U novom, 156. broju Liječničkih novina imat ćete uistinu što za pročitati. Već i naslovnica govori sama za sebe. Naime, u temi broja odlučili smo vam predstaviti Udrugu poslodavaca u zdravstvu; od njihova Ustroja i Podrijetla do Uloge i Značaja u hrvatskom zdravstvenom sustavu. Naša sugovornica u intervjuu broja je nedavno smijenjena ravnateljica Opće bolnice Varaždin dr. Sanja Zember.

Komora podržala akciju Udruge P.I.N.K. - life povodom Svjetskog dana borbe protiv raka

04.02.2017.

Povodom Svjetskog dana borbe protiv raka, Udruga Pogled iz novog kuta (P.I.N.K. - life) održala je 4. veljače edukativnu akciju na zagrebačkom Cvjetnom trgu, čiji cilj je podizanje svijesti o oboljenjima od raka, njihovoj prevenciji, dijagnosticiranju i liječenju. Članovi udruge dijelili su edukativne letke kojima su informirali građane o važnosti prevencije malignih bolesti putem postojećih Nacionalnih programa ranog otkrivanja raka. U tome su im pomogle i brojne osobe iz javnog života, a akciju je podržala i Hrvatska liječnička komora i njezin predsjednik dr. sc Trpimir Goluža.
vrh stranice