Iz Komore

Liječnička komora s Aktivnom Hrvatskom na dubrovačkom Lovrjencu

26.06.2017.

Jučerašnje visoke temperature i sparina u zraku nisu spriječile brojne vježbače koji su se odazvali pozivu projekta Aktivna Hrvatska i stigli na dubrovačku tvrđavu Lovrjenac kako bi vježbali s jednom od najpoznatijih hrvatskih trenerica pilatesa, Asjom Petersen. 
Dubrovnik je tako peti puta zaredom poslao poruku o važnosti redovite i svakodnevne tjelesne aktivnosti.  Upravo je to poruka koju od strane stručnjaka šalje i Hrvatska liječnička komora, partner projekta.

Upoznajte studente koji zahvaljujući Komori sudjeluju na ISABS konferenciji u Dubrovniku

20.06.2017.

Studenti Medicinskog fakulteta u Rijeci: Matea Tomasić, Josip Aničić, Marija Livajić i Merljinda Ljušaj sa šeste godine, Andrej Belančić, student pete godine i Andrea Kresović, koja je trenutno na četvrtoj godini studija, u Dubrovnik su na 10. ISABS znanstvenu konferenciju o forenzici i antropološkoj i medicinskoj genetici stigli zahvaljujući Hrvatskoj liječničkoj komori.

Održana tribina HLK-a: "Prava liječnika i odgovornost pacijenata"

16.06.2017.

Na jučer održanoj tribini, u organizaciji Etičkog povjerenstva HLK-a i Županijskog povjerenstva Zagrebačke županije raspravljalo se o pravima liječnika, autonimiji pacijenata u odlučivanju o svome liječenju, suradnom partnerstvu u medicini, poziciji liječnika u sustavu zdravstvene zaštite te o dužnostima samih pacijenata.

„Dokazano u praksi: možemo biti bolji čak i od Njemačke“

16.06.2017.

Hrvatska ima izvrsne rezultate u transplantacijskoj medicini. Samo prošle godine je transplantirano 398 organa od 150 darivatelja. Doduše, već godinama je Hrvatska po broju donora organa na milijun stanovnika, uz Španjolsku, vodeća zemlja u svijetu. 
Dok se u bogatoj Njemačkoj na transplantaciju bubrega čeka između osam i deset godina, u Hrvatskoj se ista obavi u roku od godinu dana. Zašto je to tako pita se predsjednik Hrvatske liječničke komore, dr. sc. Trpimir Goluža u svom novom Uvodniku u Liječničkim novinama. 
Cijeli tekst uvodnika pročitajte ovdje
 

Što donosi novi broj Liječničkih novina?

16.06.2017.

Financijsko i revizorsko izvješće za 2016.godinu, prijedlog ugovaranja dopunskog zdravstvenog osiguranja za članove, osnivanje tvrtke u vlasništvu Hrvatske liječničke komore, dijeljenje prvih pametnih liječničkih iskaznica i analiza dosadašnjeg rada trenutnog vodstva Komore obilježile su šestu sjednicu Skupštine Hrvatske liječničke komore koja je 10. lipnja održana u Zagrebu o kojoj potpuni izvještaj možete pronaći u najnovijem broju Liječničkih novina.
vrh stranice