Iz Komore

U Splitu predstavljena knjiga prof. Lučića „Od vila ilirskih do Bijeloga puta“ u nakladi HLK-a

14.12.2018.

Knjiga prof. dr. sc. Ive Lučića „Od vila ilirskih do Bijeloga puta – stranputicama bosanske i hercegovačke povijesti“ u nakladi Hrvatske liječnike Komore predstavljena je u četvrtak 13. prosinca u Nadbiskupijskom sjemeništu u Splitu. Na predstavljanju knjige u kojoj autor piše o dva stoljeća bosansko-hercegovačke povijesti, a zadnji dio posvećuje humanitarnom konvoju Bijeli put, uz gradske predstavnike i predstavnike tamošnjih institucija bili su i liječnici koji su sudjelovali u Konvoju i oni koji su u to vrijeme radili u KBC Split koja je bila svojevrsna pozadinska bolnica onoj ratnoj u Novoj Biloj, koja im je pomagala u svemu.

Predstavljena sedma sezona Aktivne Hrvatske

04.12.2018.

Koncem studenoga u zagrebačkom hotelu Westin najavljena je i predstavljena sedma sezona projekta Aktivna Hrvatska čiji je partner i Hrvatska liječnička komora (HLK). Vodeći hrvatski stručnjaci okupljeni oko tog edukativno–sportskog projekta upravo su za najavu sedme sezone odabrali početak blagdanskog slavlja kako bi građane podsjetili na korake koje bi svakodnevno trebali raditi da bi im tijelo normalno funkcioniralo tijekom cijele godine.

Po novom Zakonu o porezu na dohodak uskoro još povoljniji krediti za liječnike

29.11.2018.

Hrvatska liječnička komora (HLK), kao staleška i strukovna organizacija, uz to što štiti prava i interese liječnika, pokušava ostvariti i dodatne pogodnosti odnosno olakšati svakodnevni život svojim članovima. Unatoč tome što smo na području stambenog kreditiranja već omogućili liječnicima kredite s vrlo povoljnim kamatama koje se kreću tek nešto iznad 3 posto, prepoznali smo da na tržištu postoji prostor za novi iskorak u tom segmentu.
vrh stranice