Iz Komore

Hrvatska predsjednica odlikovala trojicu liječnika, članova HLK-a

18.06.2018.

U prigodi Dana državnosti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je u ponedjeljak 18. lipnja odlikovanja i priznanja istaknutim pojedincima iz područja društvenih i humanističkih djelatnosti među kojima i trojici liječnika doc. dr. sc. Bori Nogalu, Renatu Mittermayeru dr. med., i prof. dr. sc. Draganu Primorcu.

Stav Povjerenstva HLK o netočnim izjavama liječnika o cijepljenju

Objavljujemo stav Povjerenstva za medicinsku etiku i deontologiju HLK u vezi s neetičnim ponašanjem liječnika koji daju netočne izjave o cijepljenju ili ga ne provode prema predviđenom kalendaru obveznog cijepljenja djece.

Cijepljenje je medicinski postupak kojime se u XX stoljeću značajno smanjilo pobolijevanje od zaraznih bolesti, unaprijedilo zdravlje djece i cjelokupne populacije.

Otvoren 25. svjetski kongres katoličkih liječnika

Pod nazivom "Svetost života i medicinska profesija od Humanae Vitae do Laudato Si" u Zagrebu je 30. svibnja otvoren 25. jubilarni kongres Svjetskog saveza katoličkih liječnika (World Federation of Catholic Medical Associations - FIAMC), koji će se održavati do 2. lipnja. Na svečanom otvaranju u hotelu Westin uz najviše dužnosnike Kongresa nazočili su predstavnici hrvatskih državnih i crkvenih institucija, te predstavnici strukovnih udruženja, oraganizatora i pokrovitelja. Teme kongresa bave se etičkim i moralnim aspektima medicinske profesije u današnjem svijetu visoko tehnologizirane medicine.

Osam odgovora „Jutarnjem“ u povodu Korušićevog otvorenog pisma

25.05.2018.

„Otvoreno pismo“ prim.dr.sc. Anđelka Korušića, delegata Skupštine Hrvatske liječničke komore (HLK) upućeno delegatima u toj Skupštini i cjelokupnoj javnosti, izazvalo je zanimanje gospođe Ivane Krnić, novinarke „Jutarnjeg lista“ koja je predsjedniku Komore doc. dr. sc. Trpimiru Goluži  postavila osam pitanja vezanih na određene navode iz tog otvorenog pisma. Sva pitanja novinarke i odgovore na njih možete pročitati ovdje.
vrh stranice