Iz Komore

HLK donirala slikovnice o neobičnoj princezi

26.01.2023.

Povjerenstvo Grada Zagreba Hrvatske liječničke komore doniralo je povodom božićnih blagdana najmlađim pacijentima zagrebačkih bolnica slikovnice o dogodovštinama neobične princeze Svinjceze i njezinog princa Svinjca. Izaslanstvo Povjerenstva na čelu s predsjednikom dr. Ivanom Bekavcem posjetilo je s ovim veselim poklonima Kliniku za dječje bolesti Zagreb, klinike za pedijatriju KBC-a Sestre milosrdnice i KBC-a Zagreb te bolnice na Goljaku i Srebrnjaku.

Konferencija MedRi 2023

17.01.2023.

Medicinski fakultet u Rijeci, Texas Tech University Health Sciences Center El Paso (USA), Hrvatska liječnička komora, Sveučilište u Rijeci i Klinički bolnički centar Rijeka organiziraju međunarodnu konferenciju First International Conference on Teaching and Learning in Medical Education u sklopu koje će biti održan i satelitski simpozij First International Student Symposium on Future Doctors Educating the World. Konferencija MedRi 2023 se održava u Lovranu od 31. ožujka do 2. travnja 2023. uz posebne pretkonferencijske događaje u Palači Šećerane u Rijeci 30. ožujka 2023.

HLK upozorava građane na lažne oglase za potencijalno štetne pripravke

17.01.2023.

Hrvatska liječnička komora upozorava građane na učestalu pojavu lažnih i netočnih oglasa o tzv. ljekovitim proizvodima, pripravcima i metodama. U takvim oglasima i tekstovima se često pojavljuju izmišljene izjave ili intervjui stvarnih liječnika, a posljednji takav primjer je oglas za pripravak koji „čisti krvne žile“, a u kojem se nedopušteno koristi fotografija i ime predsjednika HLK-a doc. dr. sc. Krešimira Luetića. 

Posebna ponuda PBZ nenamjenskih kredita za članove HLK

16.01.2023.

Hrvatska liječnička komora dogovorila je za svoje članove novu ograničenu akciju za ugovaranje povoljnih nenamjenskih kredita s Privrednom bankom Zagreb. Od 16. do 28. siječnja 2023. članovi Komore mogu u poslovnicama PBZ-a ugovoriti nenamjenski kredit do iznosa 40.000 EUR uz povoljnu fiksnu kamatnu stopu te bez naknade za obradu kreditnog zahtjeva.
vrh stranice