Iz Komore

HLK: U srži problema kadrovski deficit

15.10.2018.

Hrvatska liječnička komora izražava žaljenje zbog i najmanjeg traumatičnog iskustva koje pacijenti proživljavaju tijekom procesa liječenja, a posebno povodom nedavnih medijskih napisa o iskustvima pacijentica vezanih uz reproduktivno zdravlje. Glede javnog iznošenja medicinskih podataka od strane liječnika ili medija bez prethodne suglasnosti pacijenta, upozoravamo na Kodeks medicinske etike i deontologije te obvezu čuvanja liječničke tajne, kao i zakonske propise koji to reguliraju.

HLK: dopunsko zdravstveno osiguranje i u 2019. godini

09.10.2018.

Hrvatska liječnička komora za svoje će članove i u idućoj 2019. godini osigurati dopunsko zdravstveno osiguranje. Komora je pred završetkom pregovora s osiguravajućim društvima o najpovoljnijoj ponudi. Na sljedećoj sjednici Skupština HLK-a odlučit će o najboljem ponuditelju. Članovima koji već imaju dopunsko zdravstveno osiguranje ono će se automatski produžiti za sljedeću godinu.

Čelnici HLK-a i AKD-a potpisali ugovor o razvoju sustava e-izbori

05.10.2018.

Prvi dopredsjednik Hrvatske liječničke komore i v.d. predsjednika Komore dr. sc. Krešimir Luetić i glavni direktor Agencije za komercijalnu djelatnost d.o.o. (AKD) Jure Sertić potpisali su 5. listopada 2018. ugovor o daljnjoj suradnji na projektu e-Komora u okviru kojega je kreiranje sustava e-izbori te nadogradnja funkcija pametne liječničke iskaznice kojom će biti moguće elektroničko glasovanje na predstojećim izborima za tijela HLK-a.
vrh stranice