Iz Komore

Na HTV 4 premijera filma o Liječničkim novinama

26.05.2022.

Dokumentarni film Hrvatske liječničke komore o Liječničkim novinama emitirat će se premijerno na 4. programu Hrvatske televizije (HTV 4) u petak, 27. svibnja u 22:28 sati. Snimljen povodom tiskanja 200. broja Liječničkih novina, film donosi razgovore s članovima Uredničkog odbora Liječničkih novina i suradnicima te vodstvom HLK-a o povijesti i važnosti ovog glasila za hrvatsko zdravstvo, liječništvo i medicinsku struku.

Tečaj o osnovama medicinskog prava u Osijeku

25.05.2022.

Povjerenstvo za mlade liječnike HLK-a organizira peti po redu besplatni tečaj za mlade liječnike o osnovama medicinskog prava koji će se ovoga puta održati u Osijeku, u prostorijama Regionalnog ureda HLK-a, Ulica Hrvatske Republike 19c, u četvrtak, 2. lipnja 2022. s početkom u 16 sati. Obavezna je prethodna prijava za sudjelovanje.

Predstavljeni rezultati istraživanja o profesionalizmu zdravstvenih djelatnika na društvenim mrežama

23.05.2022.

U ŠNZ „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 18. svibnja 2022. prezentirani su rezultati istraživanja o korištenju društvenih mreža, stavovima i etičkim vrijednostima doktora medicine/dentalne medicine u RH u svezi e-profesionalizma. Rezultati pokazuju da su liječnici konzervativniji i oprezniji od stomatologa u uporabi društvenih mreža, a više od 70 posto ispitanika smatra kako bi službene smjernice za profesionalizam na društvenim mrežama olakšale prijenos komunikacije na te kanale.

Posebna ponuda PBZ nenamjenskih kredita za članove HLK

23.05.2022.

Hrvatska liječnička komora dogovorila je za svoje članove novu ograničenu akciju za ugovaranje povoljnih nenamjenskih kredita s Privrednom bankom Zagreb. Od 23. svibnja do 18. lipnja 2022. članovi Komore mogu u poslovnicama PBZ-a ugovoriti nenamjenski kredit do iznosa od 300.000 HRK/40.000 EUR uz povoljnu fiksnu kamatnu stopu te bez naknade za obradu kreditnog zahtjeva. Za dulje rokove otplate snižene su kamatne stope.
vrh stranice