Iz Komore

Dopunsko zdravstveno osiguranje za članove HLK i u 2021.

20.11.2020.

Hrvatska liječnička komora ugovorila je za svoje članove policu dopunskog zdravstvenog osiguranja i u 2021. godini, a kao osiguratelja odabrala je dosadašnjeg partnera Wiener osiguranje. Novougovoreno osiguranje počinje 1. siječnja i traje do 31. prosinca 2021. godine. Članovi koji putem HLK imaju ugovoreno dopunsko zdravstveno osiguranje u 2020., ono će im biti produženo i u narednoj 2021. godini, a nove iskaznice bit će im dostavljene poštom tijekom prosinca.

Novi, 194. broj Liječničkih novina

17.11.2020.

U ovome broju Liječničkih novina predsjednik HLK-a dr.sc. Krešimir Luetić u svom uvodniku otvara medicinsko-etički problem s kojim bi se mogli suočiti liječnici ukoliko se epidemiološka situacija još više pogorša, a respiratora i intenzivnih kreveta možda neće biti dovoljno za sve koji ih trebaju. Hoće li se dogoditi da liječnici moraju donositi odluke tko ima pravo živjeti? Ako do toga dođe, želimo prethodno imati jasan odgovor s vrha o načinu postupanja u takvom slučaju, ističe dr. Luetić. A ne da liječnik bude ostavljen potpuno sam u takvoj situaciji, ali i poslije nje na vjetrometini svih mogućih medicinskih, etičkih ili pravnih posljedica takvog postupka i odluke.

Delegacija HLK-a odala počast žrtvama Vukovara, Škabrnje i Domovinskog rata

15.11.2020.

Delegacija od pet predstavnika Hrvatske liječničke komore na čelu s predsjednikom dr.sc. Krešimirom Luetićem danas je u Vukovaru paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca odala počast žrtvama Vukovara, Škabrnje i Domovinskog rata. Iako svake godine 18. studenoga predstavnici HLK-a sudjeluju u vukovarskoj Koloni sjećanja, ove je godine zbog znatno pogoršane epidemiološke situacije, mala delegacija HLK-a nekoliko dana ranije odala počast žrtvama Vukovara, Škabrnje i Domovinskog rata, nadajući se da će i građani poslušati preporuke epidemiologa da se ne okupljaju u velikom broju u Vukovaru.

HLK donirala zaštitne maske liječnicima SDŽ

02.11.2020.

Županijsko povjerenstvo HLK-a Splitsko-dalmatinske županije odlučilo je kolegama u ambulantama obiteljske medicine, ispostavama Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije te KBC-u Split donirati zaštitne maske koje je Hrvatska liječnička komora kupila u sklopu ovogodišnje humanitarne akcije. Predsjednik povjerenstva doc.dr.sc. Ljubo Znaor uručio je 28. listopada 2020. ravnatelju najveće dalmatinske bolnice prof.dr.sc. Juliju Meštroviću zaštitne maske za liječnike i ostale zdravstvene djelatnike koji neumorno ulažu iznimne napore kako bi pružili što kvalitetniju zdravstvenu skrb svojim pacijentima.
vrh stranice