Iz Komore

Članovima HLK dodijeljene stipendije za inozemno stručno usavršavanje

29.06.2020.

Hrvatska liječnička komora odabrala je 115 kandidata kojima će dodijeliti novčana sredstva za inozemno stručno usavršavanje u 2020. godini. Time je završen natječaj kojim HLK svake godine podupire svoje članove u stjecanju novih ili unaprjeđenju postojećih znanja i vještina, kako bi ih zatim implementirali u svoj svakodnevni rad te prenijeli ostalim kolegama liječnicima.

Članovima HLK popust pri kupnji školske opreme i pribora

25.06.2020.

U suradnji s Hrvatskom liječničkom komorom, Narodne novine d.d. kao znak zahvalnosti na nesebičnom i požrtvovnom angažmanu tijekom najtežih dana epidemije COVIDA-19, daruju popust od 30 posto članovima HLK za kupnju kvalitetnih anatomskih školskih torbi, ruksaka i pernica proizvođača Herlitz i Bodypack. Akcija traje do 25. srpnja 2020. i odnosi se na sve vrste plaćanja.

Koronavirus-najnovije informacije

Hrvatska liječnička komora za svoje članove prikuplja i objavljuje redovito ažurirane informacije o koronavirusu. Na ovoj stranici dostupne su najnovije upute, preporuke i postupnici vezano za koronavirus (SARS-CoV-2). Pitanja, prijedloge i sugestije HLK-u vezano uz koronavirus šaljite na: koronavirus@hlk.hr

HLK predstavila Digitalni atlas hrvatskog liječništva

15.06.2020.

Hrvatski zdravstveni sustav do lipnja 2025. godine umirovljenjem ili iseljavanjem izgubit će gotovo 2.700 liječnika. Procjena je to Hrvatske liječničke komore koja se temelji na podatcima iz Digitalnog atlasa hrvatskog liječništva, interaktivne baze podataka, koju je HLK danas predstavila javnosti. Atlas prikazuje brojne sociodemografske pokazatelje i aktualne podatke o liječništvu te je najopsežnija i najkompleksnija takva baza podataka o liječnicima u Hrvatskoj.
vrh stranice