Iz Komore

HLK traži brisanje iz Zakona obveze liječnika da prijave promjenu zdravstvenog stanja vozača

27.10.2021.

Vikica Krolo, zamjenica predsjednika HLK-a, Ines Balint, predsjednica Povjerenstva HLK-a za primarnu zdravstvenu zaštitu i Ljiljana Ćenan, zamjenica predsjednice navedenog Povjerenstva u utorak, 26. listopada sudjelovale su na sastanku s predstavnicima Ministarstva zdravstva i Ministarstva unutarnjih poslova na temu izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Liječničke novine br. 203

20.10.2021.

Tema ovog broja Liječničkih novina predstavlja e-Akademiju, novu elektroničku platformu za edukaciju članova Hrvatske liječničke komore. Ovim novim, pionirskim projektom u Hrvatskoj, Komora postavlja temelje za elektroničku edukaciju liječnika, i to potpuno besplatno putem Portala za članove. Sasvim neograničen i brz pristup stručnim i ostalim edukativnim sadržajima omogućit će članovima HLK-a profesionalni, ali i osobni razvoj.

Konferencija „Data4Oncology“-primjena digitalnih tehnologija u onkologiji

19.10.2021.

Hrvatska liječnička komora partner je projekta „Žene u tehnologiji“, u sklopu kojega će se 11. studenoga 2021. u Wespa Spaces u Zagrebu održati konferencija „Data4Oncology“. Na konferenciji će se govoriti o utjecaju pandemije na onkološke pacijente, važnosti korištenja zdravstvenih podataka u onkologiji te ostalim aspektima primjene digitalnih tehnologija i aktualne situacije vezane za onkologiju. Članovima HLK omogućeno je besplatno online praćenje konferencije, odnosno 50% popusta na kotizaciju za sudjelovanje uživo.

HLK i HLZ oštro osudili prosvjede pred domom ministra Vilija Beroša

15.10.2021.

Hrvatska liječnička komora i Hrvatski liječnički zbor oštro su osudili jučerašnje antivakserske prosvjede pred domom ministra zdravstva Vilija Beroša. Takvo prijeteće ponašanje pojedinaca upereno protiv obitelji bilo kojeg građanina, a u ovom slučaju protiv dužnosnika, liječnika i člana oba ova udruženja, predstavlja iznimno neprihvatljiv čin potencijalnog dovođenja u opasnost obitelji.

Kongresi KoKoZ-a i medicinskog prava u Rovinju

15.10.2021.

Hrvatska liječnička komora i Pravni fakultet u Splitu, uz suorganizaciju ostalih komora u zdravstvu, organiziraju 3. Kongres Koordinacije komora u zdravstvu (KoKoZ) te 5. Hrvatski kongres medicinskog prava koji će se održati od 3. do 5. prosinca 2021. u Rovinju, hotel Eden. Oko 40 domaćih i stranih stručnjaka održat će predavanja iz područja zdravstva i prava nakon kojih su predviđene rasprave.
vrh stranice