Iz Komore

Održana godišnja Skupština HLK-a

23.09.2023.

Skupština Hrvatske liječničke komore je na sjednici održanoj u subotu 23. rujna, donijela novi Pravilnik o izboru tijela HLK-a kojim je omogućeno elektroničko glasovanje ne samo korištenjem elektroničke liječničke iskaznice nego i korištenjem elektroničke osobne iskaznice. Novi Pravilnik dodatno je uredio pojedine faze izbornog postupka te je pojednostavljen postupak podnošenja zahtjeva za dopisno glasovanje.

Tečaj izobrazbe kandidata za stalne sudske vještake

14.09.2023.

Hrvatska liječnička komora organizira tečaj za stalne sudske vještake koji će se održati od 16. do 20. listopada 2023. u Središnjem uredu HLK-a. Tečaj se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, a polaznici ostvaruju minimalno 20 bodova. Predavači na teorijskom dijelu tečaja su stručnjaci iz područja prava, suci te stručnjaci iz područja medicine, aktivni stalni sudski vještaci, dok se na praktičnom dijelu tečaja kandidat educira uz mentora, stalnog sudskog vještaka. Kroz puno aktivnosti i primjera iz prakse, tečaj HLK-a kvalitetno priprema buduće sudske vještake na sve izazove izrade sudskih vještačenja iz područja medicine kojim se kandidat bavi.

Konferencija Mladi liječnici

05.09.2023.

Hrvatska liječnička komora u suradnji s KB Dubrava organizira konferenciju za mlade liječnike koja će se održati u četvrtak, 28. rujna 2023. u amfiteatru KB-a Dubrava s početkom u 10:30. Teme konferencije su profesionalna odgovornost liječnika, „robovlasnički“ ugovori i obračun plaće. Očekujte vrhunske stručnjake, zanimljiva predavanja i panel rasprave te puno praktičnih savjeta. Za članove Hrvatske liječničke komore sudjelovanje je besplatno. Potrebna je prethodna prijava jer je broj sudionika na konferenciji ograničen.

Posebna ponuda PBZ-a za poslovne subjekte članova HLK

06.09.2023.

Ako ste član HLK-a i razmišljate o pokretanju poslovanja ili prenošenja poslovnog odnosa u PBZ, do 31. prosinca 2023. ugovorite PBZ poslovni transakcijski račun bez naknade i ostvarite brojne pogodnosti. PBZ članovima HLK-a nudi personalizirani odnos u poslovanju uz uslugu savjetovanja i vođenja poslovnog odnosa uz menadžera za odnose s klijentima.

Big Band HLK-a na festivalu u Daruvaru

05.09.2023.

Međunarodni festival limenih glazbi koji se tradicionalno, već petnaesti puta održava u Daruvaru, ove godine ugostit će i Big Band HLK-a koji će nastupiti u subotu, 9. rujna u 19:45 na Trgu kralja Tomislava u Daruvaru.
vrh stranice