Iz Komore

Koronavirus-najnovije informacije

Hrvatska liječnička komora za svoje članove prikuplja i objavljuje redovito ažurirane informacije o koronavirusu. Na ovoj stranici dostupne su najnovije upute, preporuke i postupnici vezano za koronavirus (SARS-CoV-2). Pitanja, prijedloge i sugestije HLK-u vezano uz koronavirus šaljite na: koronavirus@hlk.hr

Gotovo 90 posto liječnika želi se cijepiti ili se već cijepilo protiv COVID-19

24.02.2021.

Čak 87 posto liječnika u Hrvatskoj se ili već cijepilo (32%) ili se planira cijepiti (55%) protiv COVID-19, a 88% liječnika cjepivo smatra sigurnim, što je iznimno visoka razina povjerenja, pokazalo je siječanjsko istraživanje stavova liječnika. Radi se o anketi o stavovima liječnika koja je sastavnica velikog istraživanja stavova svih zdravstvenih djelatnika u Hrvatskoj o epidemiji novog koronavirusa i cijepljenju protiv COVID-19, a čiji su rezultati već objavljeni početkom veljače. U ovoj anketi, koju je provelo devet zdravstvenih komora, je među ukupno skoro devet tisuća zdravstvenih djelatnika sudjelovalo i 3.766 liječnika, članova Hrvatske liječničke komore.

A kada su na redu „privatnici“?

19.02.2021.

Iako odgovorni tvrde da se cijepljenje odvija po planu i da su zdravstveni djelatnici apsolutni prioritet, Hrvatska liječnička komora svakodnevno zaprima upite i opravdana negodovanja svojih članova zaposlenih u privatnim zdravstvenim ustanovama koji prema planu cijepljenja pripadaju prvoj prioritetnoj skupini, a koji i dalje nisu cijepljeni niti imaju informacije o tome kada bi uopće mogli biti cijepljeni.

Pratite HLK i na mreži Linkedin

17.02.2021.

Uz profile na društvenim mrežama Facebook i Twitter, Hrvatska liječnička komora se aktivirala i na mreži Linkedin. Ukoliko imate profil na ovoj najvećoj profesionalnoj društvenoj mreži, pratite HLK na Linkedinu kako bi redovito primali novosti Hrvatske liječničke komore.
vrh stranice