Splitsko-dalmatinska županija

predsjednik Županijskog povjerenstva
doc. dr. sc. KREŠIMIR DOLIĆ, dr. med.

kontakt: splitsko-dalmatinska@hlk.hr

Rođen u Splitu, 1979. godine. Studij medicine završio na Medicinskom fakultetu u Splitu. Specijalist radiologije. Zaposlen u KBC-u Split, na mjestu v.d. predstojnika Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju. Član Hrvatskog društva radiologa, Hrvatskog društva neuroradiologa, Hrvatskog katoličkog liječničkog društva Hrvatskog liječničkog zbora te European Society of Radiology i European Society of Neuroradiology. Voditelj Zbora splitskih liječnika pjevača.

članovi Povjerenstva:

doc. dr. sc. JOŠKO MARKIĆ, dr. med.

doc. dr. sc. IVICA BILIĆ, dr. med.

doc. dr. sc. TOMISLAV FRANIĆ, dr. med.

doc. dr. sc. ŽELJKO PULJIZ, dr. med,

SLAVICA ŽARKO-ĐEREK, dr. med.

VIKICA KROLO, dr. med.


 

Palijativnu skrb treba institucionalizirati

17.01.2017.

U organizaciji Splitsko-dalmatinske županije i Županijskog povjerenstva Hrvatske liječničke komore održana je u petak, 13. siječnja u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu tribina „Palijativna medicina – brinimo zajedno“.

Zajednička sjednica HLZ-a i HLK-a u Splitu

27.12.2016.

U srijedu,  21. prosinca 2016., održana je zajednička sjednica Upravnog odbora splitskog ogranka Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ) i Povjerenstva Hrvatske liječničke komore za Splitsko-dalmatinsku županiju. Tom je prilikom naglašeno kako se samo zajedničkim radom svih liječničkih organizacija i udruga može poboljšati zdravstveni sustav na dobrobit cijele zajednice. Istaknuto je kako se treba prepoznati uloga liječnika kao nositelja zdravstvene djelatnosti te da se mora učiniti sve  kako bi se zaustavio odljev liječnika u inozemstvo i to donošenjem stimulativnih mjera i programa.


Indijska konoplja ne zadovoljava kriterije za proglašenje lijekom

U organizaciji Povjerenstva za medicinsku deontologiju HLK-a  i Povjerenstva Splitsko- dalmatinske županije HLK-a , 30. rujna održana je tribina pod nazivom „Legalizacija marihuane u medicinske svrhe“. Tribina je bila namijenjena članovima etičkih povjerenstva zdravstvenih ustanova, liječnicima i zainteresiranoj javnosti.
vrh stranice