Rezultati ankete „Rada pod nadzorom“ prve, druge i treće generacije

05.07.2022.

Nakon ukidanja obveze obavljanja pripravničkog staža, jedna od mogućnosti stručnog usavršavanja koja se nudi mladim liječnicima je rad pod nadzorom. Povjerenstvo za mlade liječnike Hrvatske liječničke komore istražilo je zadovoljstvo mladih liječnika kvalitetom i provedbom „Rada pod nadzorom“. Anonimno istraživanje, provedeno u obliku anketnog upitnika, obuhvatilo je tri generacije mladih liječnika.

Prvo istraživanje u studenom 2020. obuhvatilo je prvu generaciju mladih liječnika (diplomiranih 2019.). Od ukupno 424 mlada liječnika upitnik ispunilo njih 166 (39%).

Drugim istraživanjem u svibnju 2021. obuhvaćena je druga generacija mladih liječnika (diplomiranih 2020.), od koje su ukupno sudjelovala 92 ispitanika.

Treće istraživanje provedeno je u lipnju 2022. u kojem je sudjelovalo 101 mladih liječnika koji su diplomirali 2021.

Novost za drugi i treću generaciju u odnosu na rad pod nadzorom prve generacije je i mogućnost rada u zavodima za javno zdravstvo, uz otprije ponuđenu mogućnost rada u obiteljskoj medicini, bolničkoj i izvanbolničkoj hitnoj medicini.

Grafički usporedno prikazani rezultati rada pod nadzorom prve, druge i treće generacije mladih liječnika kao i analiza rezultata dostupni su ovdje.

vrh stranice