„Svibanjski zdravstveni dani“ u Karlovcu

28.05.2017.

Stručni skup Svibanjski zdravstveni dani održan je u organizaciji karlovačke podružnice Hrvatskog liječničkog zbora i Karlovačke županije s temom: „Možemo bez boli – multidisciplinarni pogled“. Skup je obuhvatio predavanja i primjere slučajeva s područja liječenja boli te je pokazao kako su za uspješno liječenje boli potrebni multidisciplinarni pristup i suradnja liječnika svih specijalizacija. 

Predsjednik županijskog povjerenstva HLK-a Karlovačke županije Petar Mišković, ujedno i predsjednik organizacijskog odbora Svibanjskih zdravstvenih dana, tom je prilikom izjavio: „Svibanjski zdravstveni dani su već tradicionalno 39. put za redom okupili liječnike i medicinske sestre cijele Karlovačke županije koji su ovom prilikom razmijenili iskustva i nove spoznaje na području liječenja boli. Siguran sam da će rezultat ovog skupa kao i godinama do sada doprinjeti kvaliteti zbrinjavanja bolesnika u našoj županiji.“  

Kao dio stručnog skupa u prostoru ispred Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ održana je akcija „Palijativna skrb u Karlovačkoj županiji“, koju je organizirao Projektni tim za palijativnu skrb Karlovačke županije u suradnji sa zdravstvenim ustanovama. Tijekom akcije, posjetitelji su se mogli upoznati se s Centrom za koordinaciju palijativne skrbi koji će uskoro biti osnovan pri Domu zdravlja Karlovac.  

vrh stranice