Dan liječničkih karijera u Hrvatskoj

23.05.2016.

Dan liječničkih karijera u Republici Hrvatskoj u organizaciji Centra za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održat će se u petak, 10. lipnja 2016., u zgradi dekanata Medicinskog fakulteta u Zagrebu, Šalata 3. Otvaranje Dana započinje okruglim stolom "Budućnost mladih liječnika u Hrvatskoj-postoji li perspektiva?" na kojem će predavanje održati dekan Medicinskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Marjan Klarica, predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora prof. dr. sc. Željko Krznarić, predsjednik Hrvatske liječničke komore mr.sc. Trpimir Goluža, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje mr.sc. Fedor Dorčić i zamjenik ministra zdravlja dr. Ivan Bekavac.

Uz izložbeni dio gdje će poslodavci imati priliku prezentirati svoje ustanove te njihove mjere i beneficije za zapošljavanje, predviđeni su i blokovi predavanja na kojima će zainteresirani liječnici moći saznati sve što ih očekuje prilikom "izlaska" na tržište rada.

Dobit će informacije o  mogućnostima razvijanja karijere u akademskom smjeru, o procesima prijave na pripravnički staž i specijalističko usavršavanje, o profesionalnom usmjeravanju na razini izbora specijalizacije, o osnovi pisanja znanstvenih radova, o načinu pisanja životopisa, o tome  kako se pripremiti za intervju za posao, a bit će im  predstavljeni  i specijalistički programi. Organizirane su i stručne radionice te okrugli stolovi o aktualnim temama iz hrvatskog zdravstvenog sustava. 

Centar je osnovao Medicinski  fakultet  kako bi aktivno utjecao na buduće zapošljavanje svojih studenata,  ali i drugih liječnika u Hrvatskoj, a sve u cilju lakšeg  pronalaženja radnog mjesta i odabira specijalizacije.

Dan liječničkih karijera  organizira se tim više što se za liječnike i sve ostale zdravstvene djelatnike  neprestano organiziraju događanja i sajmovi koji ih potiču na odlazak u inozemstvo.  Iako se trenutno nalazimo u gospodarskoj, ekonomskoj i socijalnoj krizi, većina mladih liječnika zapravo ne zna i nije imala ni priliku saznati koje su sve mogućnosti unutar hrvatskog zdravstvenog sustava. Stoga im se  Danom liječničkih karijera želi pružiti uvid u mogućnosti koje im se pružaju u našoj zemlji. Prilika je to i da se potaknu svi dionici zdravstvenog sustava na konstruktivan dijalog o stvaranju pozitivne klime za zdravstvene djelatnike u cilju očuvanja struke, smanjenja odlaska liječnika i drugih djelatnika te očuvanja zdravstvene zaštite hrvatskih pacijenata. 

Dan liječničkih karijera dobio je potporu  Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Hrvatske liječničke komore i Hrvatskog liječničkog zbora.
Više o samom događaju pronađite na web stranicama Dana liječničkih karijera:

http://www.mef.unizg.hr/lijecnicke-karijere/
vrh stranice