Dr. Ada Barić Grgurević nova dopredsjednica Komore; dr. Vikica Krolo nova savjetnica predsjednika Komore

Na 42. sjednici IO HLK-a održanoj 31. kolovoza za dopredsjednicu Komore jednoglasno je, na prijedlog dr. sc. Krešimira Luetića, izabrana dr. Ada Barić Grgurević, spec. anest.-intenzivist iz Zagreba, dok je za novu i zasad jedinu savjetnicu predsjednika Komore izabrana dr. obiteljske medicine Vikica Krolo iz Splita.

Dr. Barić Grgurević jedna je od osnivačica i sadašnja predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL-a) te delegatkinja Skupštine i članica Povjerenstva za međunarodnu suradnju HLK-a. Svojim znanjem, iskustvom te dobrim poznavanjem aktivnosti i procesa koje provodi zdravstvena administracija, dr. Barić Grgurević će zasigurno pridonijeti još kvalitetnijem radu Komore. Nakon jednoglasnog izbora na novu dužnost,  dr. Ada Barić Grgurević je, uz izraze zahvale, istaknula potrebu liječničkog zajedništva, kao i da je iznimno veseli što će i na ovaj način moći dati svoj obol u ostvarivanje zajedničkih ciljeva u smislu poboljšanja položaja hrvatskog liječništva te izgrađivanju kvalitetnijeg zdravstvenog sustava.

Dr. Vikica Krolo na istoj je sjednici Izvršnog odbora HLK-a također jednoglasno izabrana za  novu i zasad jedinu savjetnicu predsjednika Komore.

Dr. Krolo je predsjednica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM-a), delegatkinja Skupštine HLK, a obnašat će dužnost savjetnice predsjednika Komore za primarnu zdravstvenu zaštitu. Dr. Krolo je zahvalila  vršitelju dužnosti predsjednika Komore dr. sc. Krešimiru Luetiću i članovima Izvršnog odbora na ukazanoj časti i povjerenju te je napomenula da ovaj čin shvaća i kao znak poboljšanja odnosa KoHOM-a i Komore. Svojim će savjetničkim angažmanom pokušati pomoći što kvalitetnijem artikuliranju komorskih stavova i prijedloga koji se tiču položaja liječnika u PZZ-u, kao i zaštite interesa svih članova Komore te funkcionalnosti hrvatskog  zdravstvenog sustava.

vrh stranice