Europski tjedan mobilnosti – 'Kombiniraj i kreni'

22.09.2018.

Na zagrebačkom Europskom trgu u subotu je svečano završena manifestacija „Europski tjedan mobilnosti“ koja se svake godine održava od 16. do 22. rujna, a koja potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i poziva građane da iskušaju alternative vožnji automobilom.

Svake godine manifestacija se fokusira na određenu temu povezanu s održivom mobilnošću. Ovogodišnji slogan je 'Kombiniraj i kreni!' (Mix and Move) i motivira na razmišljanje o načinu prijevoza koji je najprikladniji za građane, ali i za okoliš. Organizator manifestacije je predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.

Europski tjedan mobilnosti tradicionalno se održava od 2002. Gradovi kroz tu manifestaciju promoviraju postojeće strategije i primjere najbolje prakse povezane s održivim prometom i mobilnosti kako bi svi zajedno značajno smanjili negativni utjecaj prometa na okoliš.

Kroz brojne savjete i informacije građani su na Europskom trgu mogli saznati koje sve blagodati pruža tjelesna aktivnost.

U manifestaciji je promoviranjem tjelesne aktivnosti kao zdrave životne navike sudjelovala i Hrvatska liječnička komora.

vrh stranice