HLK upozorava građane na lažne oglase za potencijalno štetne pripravke

17.01.2023.

Hrvatska liječnička komora upozorava građane na učestalu pojavu lažnih i netočnih oglasa o tzv. ljekovitim proizvodima, pripravcima i metodama. U takvim oglasima i tekstovima se često pojavljuju izmišljene izjave ili intervjui stvarnih liječnika, a posljednji takav primjer je oglas za pripravak koji „čisti krvne žile“, a u kojem se nedopušteno koristi fotografija i ime predsjednika HLK-a doc. dr. sc. Krešimira Luetića. 
HLK ne podržava niti reklamira bilo kakav pripravak, a doktor Luetić nije dao dozvolu za korištenje njegovog imena i fotografije za bilo koje oglašavanje. Stoga se ovdje radi o svojevrsnoj krađi identiteta i lažnom oglašavanju te zloupotrebi institucije HLK-a kao i imena i ugleda njezinog predsjednika.

„Ovdje se radi o neistinitom oglašavanju i eklatantnoj krađi identiteta. Prijavio sam ovu zloupotrebu MUP-u. Pored toga, nužno je upozoriti građane, da takvi proizvodi često sadržavaju toksične tvari koje mogu ozbiljno naštetiti zdravlju osobe koja bi ih uzela“, izjavio je Krešimir Luetić.

Ovo oglašavanje namjerno građane dovodi u zabludu i tako ugrožava zdravlje naših građana.
vrh stranice