HLK s Croatia osiguranjem d. d. ugovorila dopunsko zdravstveno osiguranje svojih članova

Svim članovima Komore koji to žele polica dopunskog zdravstvenog osiguranja o trošku Komore
Hrvatska liječnička komora (HLK) i Croatia osiguranje d. d. (CO) danas su potpisali Ugovor o dopunskom zdravstvenom osiguranju kojim Komora omogućava svim svojim zainteresiranim članovima da o trošku Komore dobiju policu dopunskog zdravstvenog osiguranja tijekom 2018. godine.
Potpisivanju ugovora u središnjem uredu Hrvatske liječničke komore u Zagrebu prisustvovali su predsjednik Komore dr. sc. Trpimir Goluža, drugi dopredsjednik prim. dr. Ante-Zvonimir Golem, mr. sc. Ante Klarić, voditelj Službe stručno-medicinskih, pravnih i međunarodnih poslova Komore, voditelj ureda za medicinsko pravo dr. Miran Cvitković te voditelj Ureda za stručno-medicinske i međunarodne poslove dr. Ivan Bekavac, dok je delegaciju Croatia osiguranja predvodio predsjednik Uprave g. Damir Vanđelić, a činili su je još i član Uprave g. Robert Vučković, te g. Nenad Crnković, direktor za osiguranje velikih korporativnih klijenata. 
Suradnja s Croatia osiguranjem d. d. podrazumijeva partnerski odnos u kojem će ova ugledna osiguravateljska kuća, osim što će dopunski zdravstveno osigurati članove HLK-a, podržavati i pojedine projekte HLK-a usmjerene osnaživanju hrvatskog liječničkog korpusa.  
Croatia osiguranje d. d. prepoznalo je  Komoru kao relevantnu instituciju i ozbiljnog partnera. 
„Mi smo prirodni saveznici“, rekao je predsjednik Uprave CO-a prilikom potpisivanja ugovora. „Kao građanin podržavam rad i aktivnosti novog vodstva Komore, a kao tvrtka stojimo uz vas. Postoji još puno mogućnosti za našu daljnju suradnju. Na nama je da ih iskoristimo na obostrano zadovoljstvo“, poručio je Vanđelić.
Nakon potpisivanja ugovora o poslovnoj suradnji HLK-a i CO-a, predsjednik Komore izjavio je: „Sedam osiguravateljskih tvrtki iskazalo je ozbiljnu namjeru pružanja usluge dopunskog zdravstvenog osiguranja naših članova. Ponuda Croatia osiguranja d.d. bila je najbolja jer je između ostalog iskazala i najveću spremnosti za podršku Komorinih programa kojima želimo liječnicima stvoriti preduvjete za ostanak u Hrvatskoj. Time se Croatia osiguranje pokazala kao tvrtka koja razumije nužnost društveno odgovornog i korisnog djelovanja. Uvjeren sam u uspješnu suradnju na zadovoljstvo svih naših članova“. 
Croatia osiguranje d.d. hrvatska je osiguravajuća tvrtka koja više od 130 godina uspješno posluje na domaćem, ali i na tržištu susjednih zemalja. Policom dopunskog zdravstvenog osiguranja osigurava 330.000 osiguranika što je, po udjelu na tržištu, čini drugom osiguravateljskom kućom u državi u segmentu dopunskog zdravstvenog osiguranja. 
Početkom sljedećeg tjedna Hrvatska liječnička komora pokrenut će on line kampanju dobivanja suglasnosti zainteresiranih članova za ugovaranje police dopunskog zdravstvenog osiguranja.
„Svaki naš član imat će priliku da preko Komore, ugovaranjem police dopunskog zdravstvenog, uštedi 70 kuna mjesečno, odnosno 840 kn godišnje. Držim da je to prilika koja se ne bi trebala propustiti“,  rekao je dr. sc. Goluža i naglasio:„Maksimalno ćemo se potruditi da se svaki naš član izjasni želi li da ga Komora dopunski zdravstveno osigura. Nikoga nećemo osigurati protivno njegovoj volji i bez dobivanja njegove suglasnosti“.
Ako imamo u vidu da je trenutna tržišna vrijednost police dopunskog zdravstvenog osiguranja na mjesečnoj bazi između 60 i 70 kn, onda je razvidno da je Komora zaključila financijski visoko vrijedan posao za svojih 19.500 članova.
 
vrh stranice