Hrvatska liječnika komora i RWE energija d.o.o. potpisale ugovor o suradnji

31.08.2017.

Hrvatska liječnička komora i RWE energija  d.o.o., renomirana hrvatska tvrtka njemačkih korijena,  potpisale su 30. kolovoza 2017. u središnjem uredu Komore ugovor o partnerskoj suradnji. Uspostavljena suradnja će hrvatskim liječnicima, članovima Komore, omogućiti jeftiniju struju i plin.
Dok Vlada najavljuje poskupljenje struje, vodstvo Komore se pobrinulo da liječnici to ne osjete, štoviše računi liječnika za struju i plin mogli bi biti osjetno manji. 
RWE će tako članovima Komore ponuditi ugovore sa znatno nižim cijenama usluga od trenutnih tržišnih cijena. Točnije, zainteresiranim članovima opskrba plinom bit će 6, 14 posto povoljnija, dok će električnu energiju u 2018. plaćati po 12 posto nižoj cijeni od trenutne cijene univerzalnog opskrbljivača – HEP-a. 
U slučaju ugovaranja opskrbe s oba energenta, očekivana godišnja prosječna ušteda predstavlja iznos u visini dva mjesečna računa.
Ugovor je u ime HLK potpisao predsjednik dr. sc. Trpimir Goluža, a u ime RWE energije d. o. o. članovi Uprave Zoran Miliša i Juraj Drahovsky.  
Miliša je, predstavljajući  RWE kompaniju koja skrbi o 40 milijuna potrošača energije naglasio da su ukupni prihodi RWE-a 30 puta veći, a proizvodnja električne energije 12 puta veća od glavne konkurencije na hrvatskom tržištu HEP-a. „Pouzdan smo i moćan partner koji ima ozbiljne razvojne planove u Hrvatskoj“. 
 „Ostvarenom suradnjom našim članovima ne omogućujemo samo povoljniju cijenu plina i struja već i mogućnost energetskog savjetovanja. Time dajemo stručnu podršku našim članovima za racionaliziranje potrošnje energije  i priliku ostvarivanja dodatne financijske uštede. Naime, Komora će svakom zainteresiranom članu pokloniti bon u protuvrijednosti od 500 kuna, koliko iznosi stručno savjetovanje s RWE savjetnicima za uštede, koji će našim članovima objasniti kako optimalizirati potrošnju energije“, najavio je dr. sc. Goluža. 
Zadovoljstvo potpisanim ugovorom izrazili su i članovi Uprave RWE energije. 
„Ja sam zaista pozitivno iznenađen energijom i entuzijazmom koji ulažete u našu suradnju i veseli me što ste naš novi partner. Vaša energija udružena s našom energijom jamac je uspjeha“, rekao je Drahovsky. 
vrh stranice