Jubilarni 200. broj Liječničkih novina

15.06.2021.

Kronike hrvatskog liječništva. Kako drugačije opisati novine koje već 20 godina pišu o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti hrvatskih liječnika i liječničke struke, o problemima koji ih muče, o uspjesima kojima se ponosimo. Puno truda je uloženo tijekom ovih 20 godina kako bi Liječničke novine svojim čitateljima iz broja u broj pružale aktualne, zanimljive i informativne sadržaje. Stoga ne čudi da su Liječničke novine postale najutjecajniji strukovni liječnički časopis u Hrvatskoj kojeg čitaju ne samo liječnici, već i ostali profesionalci zainteresirani za teme iz liječništva i zdravstva.

U temi jubilarnog broja Liječničkih novina donosimo osvrte onih koji ih pišu i uređuju, komentare čitatelja, zanimljivu crticu o prvom broju Liječničkih novina, kao i prisjećanje na neke izazovne situacije s kojima se susretalo Uredništvo Liječničkih novina.

U ovom broju također pročitajte uvodnik glavne urednice prof.dr.sc. Lade Zibar „Pod hrvatskim suncem dvadesetprvog stoljeća - jubilarno, dvijestoti put“ i uvodnik dr.sc. Krešimira Luetića „Psi laju, karavane prolaze“.

Donosimo i razgovore s dr. Marijom Rogoznicom, predsjednicom Povjerenstva HLK-a za mlade liječnike, prof.dr.sc. Draganom Primorcem, predsjednikom Hrvatskog društva za humanu genetiku i Hrvatskog društva za preciznu (personaliziranu) medicinu te prof.dr.sc. Branimirom Anićem, pročelnikom Katedre za internu medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Gost urednik je predsjednik Povjerenstva HLK-a za Vukovarsko-srijemsku županiju dr. Domagoj Marinić, koji u ovom broju predstavlja bolnice u Vukovaru i Vinkovcima.

Uz brojne novosti iz Komore i zdravstva, pročitajte i veliki putopis o Kini, zemlji bogate povijesti, tradicije i kulture.

Jubilarni 200. broj Liječničkih novina dostupan je ovdje.

vrh stranice