Komorin integrirani informacijski sustav (KIIS) do kraja srpnja kreće s radom

06.07.2017.

Predstavljanjem Komorinog integriranog informacijskog sustava 6. srpnja 2017. godine u središnjem uredu označen je početak digitalne ere u Komori. 
Predstavljanju su prisustvovali predsjednik HLK-a, dr. sc. Trpimir Goluža, voditelj Središnjeg ureda Komore i voditelj projekta Ivan Bojčić, voditelj Pravne službe Komore Ante Klarić i glasnogovornica Anamarija Guberović, dok je ekipu tvrtke Alfatec Group predvodio direktor Drago Kornfeld. 
"Ostvarenje navedenih ciljeva Komori omogućuje  brzinu, preciznost, efikasnost i ažurnost u poslovanju, a krajnji cilj je pružiti kvalitetan servis članovima Komore te je pozicionirati kao nezaobilaznog čimbenika unutar šire društvene zajednice", rekao je voditelj projekta Ivan Bojčić.
Uz visoku razinu sigurnosti, KIIS će Komori omogućiti umrežavanje i dijeljenje podataka sa svim relevantnim državnim institucijama te stvoriti preduvjete za uvođenje multifunkcionalne članske iskaznice, tzv. pametne kartice s elektroničkim potpisom.
"Komora ovim projektom kreće u novu eru kojom će olakšati procedure članovima, ali i ubrzati rad djelatnika Komore", komentirao je predsjednik HLK-a dr. sc. Trpimir Goluža.
Ostvarenje svih administrativnih zahtjeva od upisa u Komoru, dodijeljivanja bodova u sustavu trajne medicinske izobrazbe, izdavanja potvrda i licenci sa svega nekoliko klikova mišem...to je vrlo bliska budućnost rada Komore.
U predstojećim danima slijedi migracija podataka iz starog sustava u novi, testiranje te do kraja srpnja puštanje KIIS-a u rad, a usporedno se kreće s izgradnjom business intelligence sustava, koji će omogućiti statističku analizu podataka. 
 
vrh stranice