Konstituirajuća sjednica Skupštine HLK-a u mandatu 2024.-2029.

29.06.2024.

Prof. dr. sc. Goran Hauser, dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci, izabran je za predsjednika Skupštine Hrvatske liječničke komore (HLK) na konstituirajućoj sjednici tog tijela, održanoj danas u Školi narodnog zdravlja „Dr. Andrija Štampar“, u Zagrebu. Za zamjenicu predsjednika Skupštine izabrana je dr. Ivana Šmit dok je prim. Mario Malović ponovno izabran za rizničara HLK-a. Konstituiranjem novog saziva Skupštine HLK-a, na kojoj je Središnje izborno povjerenstvo izvijestilo o rezultatima provedenih izbora za tijela Komore, započeo je drugi mandat predsjednika HLK-a doc. dr. sc. Krešimira Luetića.
Skupština je izabrala i Izvršni i Nadzorni odbor Komore. Tako su za članove Nadzornog odbora HLK-a izabrani dr. sc. Ante Gojević, prim. Ivica Mamić i doc. prim. dr. sc. Sanda Stojanović Stipić, dok su kao članovi Izvršnog odbora izabrani prof. prim. dr. sc. Lada Zibar (Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju), doc. dr. sc. Jadranka Pavičić Šarić (Povjerenstvo za stručna pitanja i stručni nadzor), doc. dr. sc. Ivan Lerotić (Povjerenstvo za trajnu medicinsku izobrazbu liječnika), prim. Ines Balint (Povjerenstvo za primarnu zdravstvenu zaštitu), prof. dr. sc. Miro Bakula (Povjerenstvo za bolničku djelatnost), prim. Boris Ujević (Povjerenstvo za privatnu praksu i ugovornu specijalističku izvanbolničku djelatnost), dr. Vesna Štefančić Martić (Povjerenstvo za javnozdravstvenu djelatnost), dr. Alen Babacanli (Povjerenstvo za ostale liječničke djelatnosti), dr. Ivan Raguž (Povjerenstvo za međunarodnu suradnju) i dr. Nikola Prpić (Povjerenstvo za mlade liječnike).

Osim članova Izvršnog odbora, tj. predsjednika stalnih povjerenstava koje imenuje Skupština, Izvršni odbor čine i predsjednik Komore doc dr. sc. Krešimir Luetić, zamjenica predsjednika dr. Vikica Krolo te dopredsjednica dr. Samija Ropar. Ropar je za dopredsjednicu HLK-a izabrana na sjednici Izvršnog odbora koja je održana nakon završetka sjednice Skupštine.

Na konstituirajuću sjednicu Skupštine HLK-a odazvalo se 100-tinjak zastupnika Skupštine iz cijele Hrvatske. Prisutnima je predsjednik HLK-a Krešimir Luetić predstavio program rada u sljedećih pet godina. „Prioritetni ciljevi su nam Zakon o radno-pravnom statusu liječnika, obvezujući vremensko-kadrovski normativi, osnaživanje PZZ-a te cjelovita reforma specijalističkog usavršavanja s prijenosom ove javne ovlasti na Komoru. U odnosu na članove, Komora će nastaviti izdvajati značajna sredstva za edukaciju i stipendiranje usavršavanja liječnika. Ciljevi koje smo definirali u programu ostvarit ćemo timski, a Komora će i nadalje, kao i do sada, biti neovisna i samostalna organizacija“, poručio je doc. Luetić te iskoristio priliku da još jednom zahvali svim članovima HLK-a koji su izašli na izbore i iskoristili svoje biračko pravo.
vrh stranice