Krešimirov grad vježbao uz Aktivnu Hrvatsku i HLK

29.07.2019.

Veliki broj Šibenčana odazvao se ove subote na jutarnji trening pored svoje katedrale čime su pokazali da je Šibenik sportski grad čiji građani žele održavati zdrave životne navike. Redovito bavljenje sportom temelj je zdrave budućnosti, a upravo je promjena navika cilj projekta Aktivna Hrvatska čiji je stručni partner i Hrvatska liječnička komora.

Svojim dolaskom trening je podržao i sam predsjednik Hrvatske liječničke komore dr.sc. Krešimir Luetić kojemu su se pridružili šibenski kolege dr. Nino Brajković, predsjednik Županijskog povjerenstva HLK-a Šibensko-kninske županije te njegova zamjenica dr. Branka Birkić Plavčić. U obraćanju prisutnima, dr. Birkić Plavčić, specijalistica fizikalne medicine i rehabilitacije posebno je istaknula brojne prednosti treninga u jutarnjim satima: “Jutarnji trening poboljšava koncentraciju, koordinaciju i ravnotežu organizma kroz cijeli dan. U jutranjim satima najvažnije je vježbati upravo tijekom ljetnih mjeseci kada nam prijeti opasnost od dehidracije. Također je vrlo važno zaštititi se od sunca, ne vježbati između 10 i 15 sati, a prilikom vježbanja unositi dovoljno tekućine.”

Vježbanje je otvorio zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta: “Kao zamjenik gradonačelnika nastojim biti dobar primjer kada je tjelesna aktivnost u pitanju. Redovito trčim i odlazim u teretanu. Kada hormon sreće proradi nakon treninga znam da je to nešto najljepše što me tjera i motivira za dalje. Projekte poput Aktivne Hrvatske Šibenik će i dalje podržavati te vjerujem da ćemo zajedno vježbati još puno puta.”

Prije zagrebačkog finala koje slijedi 14. rujna, zadnji trening Aktivne Hrvatske održat će se tjedan dana ranije u Crikvenici. Za posljednja dva treninga ove sezone prijaviti se možete ovdje.

vrh stranice