Liječničke novine za listopad uskoro u vašim rukama

09.10.2017.

„HLK, HZZO, Croatia osiguranje, jedna Vlada i njena dva ministra“ - naslov je najnovijeg uvodnika predsjednika Hrvatske liječničke komore dr. sc. Trpimira Goluže u listopadskom broju Liječničkih novina. U listopadskim Liječničkim novinama napravili smo i inventuru prve godine mandata ministra zdravstva prof. dr. sc. Milana Kujundžića, koju smo naslovili: „Osamljeni i neodlučni kapetan tonućeg broda u uzburkanom moru političkog nerazumijevanja i inertnosti“.
Donosimo i intervju s prof. dr. sc. Nikicom Gabrićem, poznatim oftalmologom i poduzetnikom u zdravstvu, koji kaže: „Hrvatsko zdravstvo kontinuirano je u socijalnom i ekonomskom sukobu interesa“ te tvrdi: „Uz populizam i sindikalizam koji danas vladaju u Hrvatskoj ne može se razviti izvrsnost“.

Pročitajte stručnu ekspertizu o odluci Ustavnog suda RH o Pravilniku o specijalističkom usavršavanju doktora medicine. Ako još uvijek niste, saznajte sve o dopunskom zdravstvenom osiguranju o trošku HLK-a.

Proučite objavljeni Natječaj za dodjelu godišnjih nagrada HLK-a u 2016. godini, možda i Vi zavrijeđujete neku od nagrada. Osvojite stipendiju Bagatin akademije za modul usavršavanja tzv. mekih vještina u zdravstvenoj karijeri. Uz stalne rubrike: Hrvatski za liječnike, Terminologija, Pravo i medicina, Bioetika, Knjigolijek, Kolega hitnjak i Poljakov satirički kutak proučite i kalendar stručnog usavršavanja u Hrvatskoj i inozemstvu.

vrh stranice