Na izvanrednoj sjednici Skupština HLK-a razriješila dosadašnjeg predsjednika doc.dr.sc Trpimira Golužu

14.07.2018.

Na izvanrednoj sjednici održanoj 14. srpnja 2018. Skupština Hrvatske liječničke komore većinom glasova razriješila je dosadašnjeg predsjednika doc. dr.sc. Trpimira Golužu, koji je na toj dužnosti bio od 20. lipnja 2015.

Izvanredna sjednica Skupštine sazvana je na zahtjev 37 skupštinskih delegata kao i na zahtjev Izvršnog odbora HLK-a, a zbog Izvješća Nadzornog odbora Komore u kojem stoji  da je doc. Goluža bez odluka nadležnih komorskih tijela, protustatutarno, donosio financijske odluke u projektima adaptacije stana u Šubićevoj ulici u Zagrebu, renoviranja prostora Kluba liječnika u Rijeci, intelektualnih usluga te poslovanja s Komorinom tvrtkom kćeri Aortom.

Raspravi o razrješenju dosadašnjeg predsjednika Komore, koji nije nazočio sjednici zbog puta u SAD, prisustvovalo je 99 od ukupno 148 delegata. Po okončanju rasprave odluka o razrješenju doc. dr. sc. Trpimira Goluže s mjesta predsjednika Hrvatske liječničke komore donesena je većinom od 88 glasova za razrješenje dok su troje delegata bili protiv, a osam suzdržano.

Dužnost predsjednika HLK-a do novih izbora za predsjednika Komore obavljat će prvi dopredsjednik Komore dr. sc. Krešimir Luetić.

vrh stranice