Nove snage u HLK-u: Samo u travnju u Komoru se učlanilo 181 mladih liječnica i liječnika

26.04.2018.

U prvih 25 dana mjeseca travnja u Hrvatsku liječničku komoru (HLK) učlanilo se 181 mladih diplomiranih doktora medicine, liječnica i liječnika koji su se kao nove, mlade snage pridružili dosadašnjim članovima kojih je 20 977. Od početka ove godine u Komoru je upisano 319 novih članova što je više od polovice od ukupno 612, upisanih 2017.

Po podacima iz Demografskog atlasa hrvatskog liječništva, prvog takvog objavljenog  u Hrvatskoj koncem 2017. godine, do 2022. godine na hrvatskih medicinskim fakultetima diplomirat će oko 5 000 studenata medicine. S obzirom da će u sljedećih 10 godina u Hrvatskoj biti umirovljen najveći broj liječnika do sada, njih oko 4.000,  broj novih liječnika bio bi dovoljan, pod uvjetom da svi ostanu raditi u Hrvatskoj. Da bi ostali, a ne odlaskom postali vrijednost drugih naroda i država, Hrvatska liječnička komora osmislila je i provodi niz programa kojima potiče stvaranje uvjeta u kojima će mladi liječnici moći ostvariti svoje radne i životne potrebe na dobrobit hrvatskog liječništva, zdravstva, a time i društva i hrvatske države u cjelini.

Uviđajući da je mladim liječnicima za ostanak u Hrvatskoj najbitnije rješavanje stambenog pitanja i uvjeti rada, Komora je nizom programa i aktivnosti, članovima, pa tako i mladim liječnicima, kod jedne komercijalne banke osigurala stambene kredite po izrazito povoljnoj kamatnoj stopi. Uz to, kontinuirano organizira i financira razne stručne edukacije u razvijenim svjetskim medicinskim centrima. Sve Komorine aktivnosti pod sloganom „U službi hrvatskog liječništva“ usmjerene su na poboljšanje liječničkog statusa u hrvatskom društvu, a u čemu iznimnu potporu pruža svojim mladim članovima koji će vro brzo postati nositelji hrvatskog liječništva.

vrh stranice