Novi broj Liječničkih novina donosi cjeloviti tekst Rujanske izjave HLK-a, HLS-a i HLZ-a

16.09.2019.

Novi, 182. broj Liječničkih novina donosi cjeloviti tekst Rujanske izjave o hrvatskom liječništvu i sustavu zdravstva koju su 10. rujna zajednički potpisali čelnici Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog liječničkog sindikata i Hrvatskog liječničkog zbora. „Povećanje plaća liječnicima za 50 posto moguć je i isplativ potez koji nikome neće oduzeti dio dohotka“, naslov je intervjua ekonomskog stručnjaka i analitičara prof. dr. Željka Garače.

Tema broja posvećena je kronologiji pogrešnog obračuna naknada i dodataka u prekovremenom radu liječnika, a što je na djelu još od 2013.
Dopredsjednica HLK-a Ivana Šmit, dr. med. u osvrtu pod naslovom „Da sam ja ministar….“ ukazuje na sve probleme koji tište hrvatske liječnike i zdravstveni sustav i predlaže rješenja po kojima bi se zdravstveni sustav „vratio u kolosjek iz kojega je izletio“.
Nekoliko tekstova posvećeno je obvezi liječnika o obavještavanju MUP-a o promjeni zdravstvenog stanja pacijenta. Od zakonske regulative koja je nejasna i nedorečena do praktičnog iskustva liječnika s čim se susreću u vezi s tom obvezom.
"Liječnička tajna, mikromenadžment i vrt divnih liječnika“ naslov je uvodnika glavne urednice Liječničkih novina prof. dr. Lade Zibar. Iz njezinog pera donosimo i vrlo zanimljiv razgovor sa svećenikom i liječnikom Jakovom Milićem.
Na sto stranica Liječničke novine donose i niz stručnih tekstova te priče o postignućima hrvatskih liječnika.
Liječničke novine možete prelistati ovdje

vrh stranice