Novi broj „Liječničkih novina“

11.04.2018.

U novom 168. broju „Liječničkih novina“ predsjednik HLK-a doc. dr. sc. Trpimir Goluža u uvodniku pod naslovom „Sit gladnom ne  vjeruje“ problematizira aktualna zbivanja vezana za umirovljenje prof. dr. Josipa Paladina i svojevrsnu „medijsku beatifikaciju“, a sve u svjetlu brojnih nataloženih problema i nelogičnosti u hrvatskom zdravstvu o čijoj sudbini odlučuju  „i političko podobne i stručno nekompetentne osobe“. „Liječničke novine“ donose intervju s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem u kojem ocjenjuje da je „zdravstveni sustav financijski održiv“.

S  druge strane, u temi broja - Izvješću Europske komisije o zdravstvu u Hrvatskoj, samo Izvješće te sugovornici koji su ga komentirali, upozoravaju na brojne nedostatke, prvenstveno u neprovođenju zdravstvene reforme te na daljnji rast dospjelih nepodmirenih obveza u zdravstvu.

U novom broju su i članci o kroničnom i alarmantnom nedostatku pedijatara i radiologa, poglavito u KBC Split te priča o mladom specijalisti radiologije iz KBC „Sestara milosrdnica“. Iz ortopedske teme objavljen je članak o koordinativnoj gimnastici.

U povodu najstarijeg i najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa stalna kolumnistica „Liječničkih novina“ doc. dr. sc. Marija Selak donosi tekst pod naslovom „Smisao patnje“.

Uvodnik doc. dr. sc. Trpimira Goluže možete pročitati ovdje   

Novi broj "Liječničkih novina" možete pročitati ovdje


vrh stranice