Novo doba Komore i u informatičkom smislu - HLK će postati e-HLK!

Komorin integrirani informacijski sustav (KIIS) bitno će unaprijediti i učiniti transparentnim rad stručnih službi Komore. Uz visoku razinu sigurnosti, omogućiti će HLK-u umrežavanje i dijeljenje podataka sa svim relevantnim državnim institucijama te stvoriti preduvjete za uvođenje multifunkcionalne članske iskaznice, tzv. pametne kartice s elektroničkim potpisom. Prvi dopredsjednik Komore dr. sc. Krešimir Luetić, naglasio je na 4. sjednici Skupštine Komore, kako je stvaranje tzv. e-HLK-a jedno od predizbornih obećanja, koje će aktualno vodstvo, kao i svako drugo predizborno obećanje, ispuniti.

Dr. sc. Luetić, prezentirao je skupštinarima izvješće Radne skupine (RS) za rješavanje informatičkih softverskih aplikacija HLK-a, o rezultatima pozivnog natječaja za izgradnju integriranog informacijskog sustava HLK-a. 

"Postupak informatizacije HLK-a jedan je od prioriteta našeg djelovanja. U Komori nas je u tom pogledu dočekalo zabrinjavajuće loše stanje. Objektivno smo utvrdili zatečeno stanje, stvorili Strategiju informatizacije HLK-a, raskinuli nepovoljne ugovore o pružanju informatičkih usluga te krenuli u ostvarenje ciljeva utvrđenih strategijom. Do sad su realizirane aplikacije e-ureda i e-urudžbenog zapisnika te je stvorena nova mrežna stranica HLK-a.“ , rekao je u svojoj prezentaciji prvi dopredsjednik Komore.

Nakon što je detaljno pojasnio što je Integrirani informacijski sustav i kakvu bi korist donio Komori, dr. Luetić je objasnio način na koji je RS vrednovala pristigle ponude te je predložio Skupštini da prihvati ponudu tvrtke ALFATEC Group d.o.o., koja je ukupno ocjenjena najboljom. Skupština je jednoglasno prihvatila prijedlog dr. Luetića.

vrh stranice