Odličjima i filmom HLK obilježila 25 godina obnove rada

26.05.2021.

Povodom obilježavanja 25 godina obnove svojega rada, Hrvatska liječnička komora dodijelila je zahvalnice i povelje za posebne zasluge pojedincima i institucijama koje su značajno doprinijele podizanju ugleda i promicanju statusa liječništva u društvu te pomogle u ostvarivanju projekata i ciljeva Komore u Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Prigodom ove obljetnice, Hrvatska liječnička komora snimila je i kratki film u kojemu se liječnici, istaknuti sudionici političkog i društvenog života netom osamostaljene Hrvatske, prisjećaju početaka obnavljanja djelovanja svoje staleške komore, zahtjevnog puta u stvaranju njezinog identiteta kao i borbe za njezinu afirmaciju.

 

 

 

Svečana dodjela odličja kao i premijera kratkog filma planirani su na datum 25. godišnjice obnove rada Hrvatske liječničke komore 25. lipnja 2020. godine, no nažalost zbog pandemije COVID-19 i epidemioloških mjera sve je odgođeno te u konačnici i otkazano. Stoga, gotovo godinu dana kasnije i poboljšanjem epidemiološke situacije, odličja su uručena laureatima, a u ime preminulog prvog predsjednika HLK-a prim.mr.sc. Egidija Ćepulića povelju su preuzeli članovi njegove uže obitelji.

U sjećanje na entuzijazam i odlučnost kojima je nakon gotovo 50 godina u život vraćena krovna liječnička organizacija, Hrvatska liječnička komora snimila je i kratki film koji sadašnjim i budućim naraštajima liječnika ostaje kao svijetli primjer borbe za njihova strukovna prava, podizanje ugleda i promicanje statusa liječništva u društvu.

Za značajni doprinos podizanju ugleda i promicanju značaja i statusa liječništva u društvu, Hrvatska liječnička komora dodijelila je povelju za posebne zasluge:

Hrvatskom liječničkom zboru
Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu
prim.mr.sc. Egidiju Ćepuliću, dr.med.
prof.dr.sc. Andriji Hebrangu, dr.med.
prim. Josipu Gjuroviću, dr.med.
prim. Josipu Jeliću, dr.med.
prof.prim.dr.sc. Miroslavu Kopjaru, dr.med.
akademiku Ivici Kostoviću
mr.sc. Zlatku Houri, dr.med.
prim. Slavku Lovasiću, dr.med.
prim. Vjekoslavu Mahovliću, dr.med.
prof.prim.dr.sc. Darku Manestru, dr.med.
akademiku Željku Reineru
izv.prof.prim.dr.sc. Niki Zuraku, dr.med.
prof.prim.dr.sc. Mirjani Sabljar-Matovinović, dr.med.
akademkinji Vidi Demarin
prim. Hrvoju Minigu, dr.med.

Za vrijedan doprinos radu i organizaciji Komore, kao i za doprinos u promidžbi vrijednosti Komore te za pomoć u ostvarivanju temeljnih zadataka, programa, projekata i ciljeva Komore u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, Hrvatska liječnička komora dodijelila je zahvalnicu:

Bundesärztekammer
Österreichische Ärztekammer
Zdravniškoj zbornici Slovenije
Dr. Otmaru Kloiberu.

vrh stranice