Predstavljanje platforme Hrvatska elektronička medicinska edukacija - HeMED

26.11.2020.

Pozivamo vas da u subotu, 28. studenoga u 11:40 sati na linku https://www.youtube.com/c/futurz pogledate predstavljanje projekta HeMED!

Kratki video o projektu HeMED pogledajte ovdje.

Predsjednik Hrvatske liječnike komore dr.sc. Krešimir Luetić, izvršni direktor Inovativne farmaceutske inicijative Sani Pogorilić i dr. Željko Ivančević, osnivač tvrtke Placebo, na konferenciji Futur Z u subotu, 28. studenoga 2020. u 11:40 sati predstavit će zdravstvenoj i stručnoj javnosti multimodalnu internetsku platformu HeMED, namijenjenu besplatnoj digitalnoj medicinskoj edukaciji liječnika, studenata medicine i građana na hrvatskom jeziku. Radi se o jedinstvenom projektu u Europi čiji je cilj unaprijediti trajnu medicinsku izobrazbu liječnika i istovremeno poboljšati zdravstvenu pismenost naših građana.

HeMED je internetski portal i mobilna aplikacija koji liječnicima i studentima medicine na hrvatskome jeziku, u digitalnom obliku, osigurava besplatan pristup najnovijim, kontinuirano ažuriranim izdanjima kapitalnih medicinskih knjiga i interaktivno pretraživanje knjiga i baza lijekova. HeMED donosi digitalno hrvatsko izdanje knjige Harrisonovi principi interne medicine, jednog od najvažnijih medicinskih udžbenika na svijetu, do danas prevedenog na 14 jezika. Portal liječnicima i studentima medicine također omogućava i besplatno korištenje digitalnog izdanja MSD priručnika dijagnostike i terapije i MSD priručnika simptomi bolesti.

Platforma omogućava međusobnu pretraživost svih knjiga s bazom lijekova HALMED-a i listama lijekova HZZO-a tj. iz teksta knjige se može izravno klikom na generičko ime određenog lijeka otići na bazu lijekova HALMED-a i liste lijekova HZZO-a kao i u obrnutom smjeru. Korištenje platforme besplatno je za sve članove HLK-a, kao i za sve studente medicine, a korisničko ime za pristup je vaš OIB, dok je lozinka ista ona kojom pristupate na članski dio portala HLK-a.

Kako koristiti platformu i mobilnu aplikaciju pogledajte ovdje.

vrh stranice