utorak, 20. rujna 2016. s početkom u 19 sati u velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog doma, Šubićeva 9 u Zagrebu " />

Tribina HLK-a: "Cjeloviti koncept specijalističkog usavršavanja doktora medicine"

 
utorak, 20. rujna 2016.

s početkom u 19 sati

u velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog doma,
Šubićeva 9 u Zagrebu

Hrvatska liječnička komora u suradnji s Hrvatskim društvom mladih liječnika HLZ-a organizira tribinu: „Cjeloviti koncept specijalističkog usavršavanja doktora medicine“ koja će se održati u utorak, 20. rujna 2016. s početkom u 19 sati, u velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog doma, Šubićeva 9 u Zagrebu.

Na tribini će dr. Ivan Lerotić, predsjednik Povjerenstva HLK-a za medicinsku izobrazbu liječnika, predstaviti prijedlog Hrvatske liječničke komore za novi koncept specijalističkog usavršavanja doktora medicine.
Koncept je baziran na:
-    centraliziranom raspisivanju specijalizacija prema iskazanim potebama pojedinih zdravstvenih ustanova;
-    poticanju izvrsnosti pri njihovu dodjeljivanju;
-    unaprjeđenju programa specijalističkog usavršavanja i njegovu usklađivanju s europskom praksom;
-    inzistiranju na provedbi utvrđenog programa;
-    neovisnoj kontroli svih faza specijalističkog usavršavanja.
 
Namjera mu je, poticanjem izvrsnosti u krajnje transparentnom i kontroliranom procesu specijalističkog usavršavanja, pozitivno utjecati na kvalitetu i kvantitetu usvojenog znanja i vještina te mladog liječnika učiniti stručno potpuno kompetentnom osobom koja će biti društveno uvažavana i priznata.

Dođite na tribinu. Svojim aktivnim sudjelovanjem pomozite nam u pronalaženju najboljeg rješenja koje će mladim liječnicima jamčiti kvalitetno specijalističko usavršavanje i primjereno društveno pozicioniranje po stjecanju statusa specijaliste, a društvu osigurati dobru liječničku specijalističku skrb.