U Dubrovniku počeo znanstveni događaj godine

19.06.2017.

Danas je u Dubrovniku u hotelu Palace klapskom pjesmom svečano otvorena jubilarna deseta ISABS konferencija koja je na jug Hrvatske privukla znanstvenike iz cijelog svijeta. Važan znanstveni skup otvorila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a otvorenju su među ostalima prisustvovali ministri turizma i zdravstva, Gari Capelli i prof. dr. sc. Milan Kujundžić, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin i mnogi drugi istaknuti uzvanici.
Hrvatsku liječničku komoru, partnera konferencije, predstavljao je prvi dopredsjednik HLK-a dr. sc. Krešimir Luetić. 
„Velika je čast i zadovoljstvo pozdraviti vas u ime više od 20 tisuća članova Hrvatske liječničke komore i njezinog predsjednika, dr. sc. Trpimira Goluže. Hrvatska liječnička komora je ponosna što je partner prof. Draganu Primorcu i njegovom timu ne samo ovom prilikom nego i u brojnim drugim događajima. 
S ciljem povećanja kvalitete hrvatskog zdravstvenog sustava i pružanja bolje njege našim pacijentima, vjerujemo da je  kontinuirana medicinska izobrazba vrlo važna za svakog doktora“, rekao je dr. sc. Luetić u svom kratkom obraćanju prisutnima. 
U Dubrovnik su stigli i Gianrico Farrugia iz ugledne Mayo Clinic, Susan Ballou iz Američke akademije za forenzičke znanosti, troje Nobelovaca: prof. dr. Ada Yonath, prof. dr. Harald zur Hausen i prof. dr. Huber, cijenjeni američki forenzičar prof. dr. Sc. Henry Lee i mnogi drugi znanstvenici s najpoznatijih institucija i sveučilišta na svijetu. 
Znanstveni skup pod nazivom „10th ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine“ traje do petka, 24. lipnja, a govorit će se, između ostalog,  o personaliziranoj i regenerativnoj medicini, staničnoj i genskoj terapiji, molekularnoj dijagnostici, mikrobiomu, antropološkoj i forenzičkoj genetici…
Organizatori događanja, Međunarodno društvo za primijenjene biološke znanosti (ISABS),  Mayo Clinic i Specijalna bolnica Sv. Katarina, u Dubrovnik su doveli najcitiranije znanstvenike današnjice, a predsjednik ISABS-a, prof. Dragan Primorac, zahvalio se svima na velikoj podršci i pomoći oko organizacije konferencije. 
vrh stranice