Uključite se u online sjednicu Odbora EJD-a

21.04.2022.

Povjerenstvo HLK-a za mlade liječnike poziva mlade kolege da se uključe u prvu online zajedničku sjednicu Odbora Europskog udruženja mladih liječnika (EJD) koja će se održati u ponedjeljak, 25. travnja u 18 sati i trajat će 90 minuta. Na sjednici će se prezentirati projekti i ciljevi EJD-a u tekućem mandatu, a obuhvaćaju poslijediplomsku obuku, radno vrijeme mladih liječnika u Europi te planiranje medicinske radne snage. Nakon sjednice, Povjerenstvo HLK-a bi željelo prikupiti mišljenja i prijedloge mladih liječnika.
U prvom dijelu sjednice Shruti Sharma, predstavit će nadolazeći rad Odbora za poslijediplomsku obuku (PGT – Postgraduate Training). Tijekom mandata radna će se skupina posvetiti minimalnim zahtjevima za osposobljavanje za optimalnu poslijediplomsku obuku.

Nakon toga, Sara Launio predstavit će glavna područja javnih politika Europske unije/ Europskog gospodarskog prostora (EU/EEA) s naglaskom na Europsku direktivu o radnom vremenu i radno vrijeme mladih liječnika u Europi.

Na kraju, Alvaro Cerame će predstaviti različita područja rada Odbora medicinske radne snage (MWF – Medical Workforce) i usredotočit će se na pitanja planiranja medicinske radne snage, budući da je to bilo područje interesa na posljednjoj Generalnoj skupštini EJD-a.

Sjednici možete pristupiti putem sljedeće poveznice:
https://zoom.us/j/91583442296?pwd=VXJnY3c3b2dmYkRpYm80MXFhcjFwUT09

Povjerenstvo HLK-a za mlade liječnike poziva vas da svoje mišljenje i prijedloge o temama o kojima se raspravljalo na sjednici EJD-a dostavite na mail mladi@hlk.hr
vrh stranice