Uspješno završen najveći edukacijski projekt hrvatskih liječnika

02.12.2023.

Tisuću i šest stotina liječnika opće i obiteljske medicine sudjelovalo je u edukacijskim aktivnostima u sklopu projekta Hrvatske liječničke komore „Kontinuirano stručno usavršavanje liječnika opće/obiteljske medicine“ vrijednog 3.979.189,06 eura. Radi se o jednom od najvećih projekata za edukaciju liječnika za koji je 85% troškova sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz hrvatskog proračuna.

Za projekt je izrađena digitalna edukacijska platforma sa stotinjak predavanja iz različitih područja medicine koja su pogledana više od trideset tisuća puta, a tiskana su i četiri priručnika za liječnike. Organizirano je 39 trodnevnih praktičnih radionica na kojima su liječnici na naprednim modelima i simulatorima vježbali kliničke vještine i usavršavali se u snalaženju u hitnim medicinskim stanjima. Edukacija je bila namijenjena liječnicima opće i obiteljske medicine, a cilj je bio unaprijediti razinu znanja, vještina i kompetencija liječnika kako bi bili uspješniji i učinkovitiji u svojem radu s pacijentima.

Na danas održanoj završnoj konferenciji projekta, voditelj projekta doc.dr.sc. Ivan Lerotić, član Izvršnog odbora HLK-a je istaknuo: “Uspješno smo proveli najveći edukacijski projekt hrvatskih liječnika koji je jedinstven po svojoj sveobuhvatnosti, ali i trajnosti. Naime, sva predavanja će liječnicima biti trajno dostupna kao i modeli i simulatori za usavršavanje kliničkih vještina. Posebno nam je značajno što su u anonimnoj anketi polaznici ovaj edukacijski projekt ocijenili odličnim ocjenama, prosječna ocjena je bila 4,7. To nam je veliki poticaj za daljnji rad.“

Projekt „Kontinuirano stručno usavršavanje liječnika opće/obiteljske medicine“ sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u okviru operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. – 2020.

vrh stranice