Veliki odaziv na tribine HLK-a u Zadru, Biogradu na Moru i Šibeniku

28.02.2019.

U okviru redovitih tribina čelnici Hrvatske liječničke komore posjetili su 26. i 27. veljače kolege liječnike u općim bolnicama u Zadru i Šibeniku te Specijalnu bolnicu za ortopediju Biograd na Moru gdje su im predstavili programe i aktivnosti Komore usmjerene podizanju kvalitete liječničke struke i standarda hrvatskih liječnika.

Na izuzetno posjećenim tribinama prvi dopredsjednik/v.d. predsjednika Komore dr. sc. Krešimir Luetić izvijestio je kolege o programima Komore među kojima je i stipendiranje liječnika za inozemno stručno usavršavanje, a za što je natječaj upravo u tijeku. Uz ostale pogodnosti vezano za plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja, policu pravne zaštite u vezi s tužbama za pogrešno obračunate prekovremene sate, liječnici su zadovoljstvo u izravnim razgovorima izrazili i u vezi s novim ugovorom Komore i PBZ-a o još povoljnijoj kamatnoj stopi na stambene kredite od 2,18 posto te izuzetno povoljnim nenamjenskim kreditima po kamati od 3,80 posto. Kamata na stambene kredite traje od početka ove godine, dok će nenamjenski krediti biti ostvarivi nekoliko puta tijekom ove godine. Prva akcija za ugovaranje tih nenamjenskih kredita upravo je u tijeku izvijestio je dr. Luetić kolege liječnike.

Osobito zadovoljstvo održanom tribinom izrazili su liječnici u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na Moru podsjetivši kako je u gotovo 30 godina to prvi puta da su im u posjet došli čelnici HLK-a.

Dr. Luetić i predsjednica Povjerenstva za stručna pitanja i stručni nadzor dr. sc. Jadranka Pavičić Šarić odgovarali su kolegama liječnicima na brojna pitanja.

vrh stranice