3. hrvatski kongres ginekološke onkologije

Hrvatsko ginekološko onkološko društvo organiziralo je 3. hrvatski kongres ginekološke onkologije s međunarodnim sudjelovanjem koji će se održati u Zagrebu od 24. do 26. svibnja.

U znanstvenom dijelu programa prikazat će se epidemiologija i najnovija dostignuća u prevenciji, dijagnostici, terapiji i načinu praćenja bolesnica s premalignim i malignim bolestima ženskih spolnih organa uključujući i dojku. Kongres je namijenjen svim zdravstvenim radnicima koji se na bilo koji način bave ginekološkom onkologijom.

Hrvatsko ginekološko onkološko društvo osnovano je 2008., a na njegovu čelu je predsjednik prof. dr. sc. Vlastimir Kukura. Cilj mu je promicanje razvitka i unapređenja prevencije, dijagnostike i terapije premalignih i malignih bolesti ženskih spolnih organa.

Uz ostalo zadaće su društva stručno i znanstveno usavršavanje članova organiziranjem stručnih i znanstvenih sastanaka, predavanja, tečajeva, seminara i kongresa te informiranje javnosti o najnovijim dostignućima iz područja ginekološke onkologije. Vrlo važan aspekt je i razvijanje programa međunarodne suradnje te uključivanje u rad Europskog društva ginekološke onkologije koje je potvrdilo i 3. hrvatski kongres ginekološke onkologije.

vrh stranice