A.Z Golem: Tvrdnje o privatizaciji PZZ-a su politikanstvo; treba doraditi odredbe o bolničkom sustavu

16.05.2018.

Nitko neće ostati bez liječničke zaštite u primarnoj zdravstvenoj zaštiti zato što se novim zakonskim prijedlogom to predlaže drugačije urediti i stoga su teze poput privatizacije jeftino politikanstvo i bacanje floskula koje služe za plašenje građana, rekao je drugi dopredsjednik Hrvatske liječničke komore primarijus Ante-Zvonimir Golem gostujući 15. svibnja u HRT-ovoj emisiji „Dobar dan Hrvatska“.

Komora smatra da su predložene zakonske odredbe o reguliranju primarne zdravstvene zaštite pozitivne, no da ih još treba doraditi. Ali, dodao je, Komora je uputila 100-tinjak primjedaba i rješenja na one odredbe koje se tiču bolničkog sustava, nedostatka liječnika, njihovoga statusa, općenito pitanju javnog zdravstva. Ako se novim zakonom ne bi uredio taj dio zdravstvenog sustava onda građani itekako moraju biti zabrinuti, izjavio je Golem poručivši kako u izradi novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti treba prestati s politikanstvom i floskulama te zaboraviti političke različitosti.

U emisiji je gostovala i predsjednica Udruge Pacijent Jasna Karačić koja također smatra da su tvrdnje o privatizaciji primarne zdravstvene zaštite neutemeljene.

Čitavu emisiju pogledajte ovdje.

vrh stranice