Big Band HLK-a oduševio Splićane

03.07.2021.

U sklopu manifestacije „Spli'ski litnji koluri“ u utorak je na splitskoj Rivi nastupio Big Band Hrvatske liječničke komore. Njihov specijalni gost večeri bio je američki trubač John Thomas koji je snimao i svirao za Raya Charlesa, Toma Jonesa, Chicka Coreu, Count Basie, Ellu Fitzgerald i mnoge druge svjetski poznate glazbenike. Zajedničkim nastupom oduševili su građane i turiste ovoga grada te vrhunskom glazbom obojali splitsku ljetnu noć.

Organizator ove manifestacije Turistička zajednica grada Splita htjela je zahvaliti svima onima koji nesebičnim radom čuvaju zdravlje hrvatskih građana, stoga je Big Band HLK-a, većim dijelom sastavljen od liječnika koji su uz medicinu posvećeni i glazbi, imao čast otvoriti prvu večer Kolura.

Splićani i njihovi gosti uživali su u izvedbama brojnih stranih pjesama te dvjema domaćim skladbama „U pola dva“ i „Laku noć Luigi, laku noć Bepina“. Nastup Big Banda HLK-a ponio je Splićane koji su na Rivi i zaplesali.

Ova ljetna manifestacija počinje sredinom lipnja i traje do sredine rujna. Sadrži razne događaje, kao što su festival uličnih zabavljača, koncerti klasične glazbe u podrumima Dioklecijanove palače, kulturno-zabavni koncerti na Rivi, "Dani Dioklecijana" te manifestacija "Cili svit u Split".


vrh stranice