Bjelovarsko-bilogorska županija uskoro kreće s dodjelom subvencija liječnicima

23.07.2018.

U cilju zadržavanja postojećih i privlačenja novih liječnika i medicinskog osoblja, Skupština Bjelovarsko-bilogorske županije na sjednici održanoj 17. srpnja donijela je Odluku o dodjeli subvencija liječnicima i medicinskom osoblju zaposlenima u zdravstvenim ustanovama kojima je ta županija osnivač.

Rezultat je to niza sastanaka koje je župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs održao sa županijskim predstavnicima zdravstvenih ustanova, Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatske komore medicinskih sestara.

Hrvatska liječnička komora već godinama upozorava na trend odlaska liječnika iz Hrvatske te o nužnosti donošenja poticajnih mjera za zadržavanje općenito mladih, a poglavito liječnika.

Stoga Komora pozdravlja i podržava ovu odluku Bjelovarsko-bilogorske županije koja je prva u Hrvatskoj odlučila u sklopu programa „Za najveću vrijednost zdravstvenog sustava – liječnike i medicinsko osoblje“ pokrenuti trajne mjere kojima će subvencionirati kamate na stambene kredite, troškove podstanarstva, stručnog usavršavanja i doškolovanja te troškove u slučaju ponovljenog natječaja za dodjelu koncesija. U tu svrhu već za ovu godinu je u svom proračunu osigurala milijun kuna, a u roku od tri godine namjerava dodijeliti ukupno tri milijuna kuna putem javnog poziva koji će uskoro objaviti putem medija i službene web stranice Bjelovarsko-bilogorske županije.

Zamjenica predsjednika Županijskog povjerenstva Hrvatske liječničke komore za Bjelovarsko-bilogorsku županiju dr. Verica Heđi Ferenčević medijima je izjavila da „Hrvatska liječnička komora, podružnica Bjelovarsko-bilogorske županije, u potpunosti podržava projekt. Iskreno se nadamo da će i mladi liječnici, možda i neki drugi, u njemu vidjeti svoju priliku i prepoznati ovu županiju kao mjesto u koje valja doći i koje će sigurno pružiti ugodan rad i život“, poručila je.

Cjelokupnu najavu ovog događaja možete pročitati ovdje

vrh stranice