Dan narcisa - pridružite se Hrvatskoj liječničkoj komori u podršci oboljelima od raka dojke

23.03.2017.

U organizaciji Udruge Pogled iz novog kuta (P.I.N.K. – life) i  uz podršku Hrvatske liječničke komore, ove subote, 25. ožujka, na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) obilježit će se Dan narcisa. Vodstvo Hrvatske liječničke komore na čelu s predsjednikom dr. sc. Trpimirom Golužom odlučilo je aktivno sudjelovati u ovoj humanitarnoj javnozdravstvenoj akciji kako bi promovirali odgovorno zdravstveno ponašanje i izrazili podršku oboljelima od karcinoma dojke.

Inače, Dan narcisa predstavlja jedan od najvažnijih događanja u svijetu kad je u pitanju izražavanje podrške oboljelima od raka. Cilj je jačanje svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojke čija je pojavnost u Hrvatskoj vrlo visoka i najčešća je zloćudna bolest kod žena.

Narcise će se dijeliti u jutarnjim satima na 10 do 15 lokacija u Zagrebu  (tržnica Dolac, Kvaternikov trg,  Trešnjevka, Jarun, Volovčica, Donja Dubrava, Gornja Dubrava, Špansko, okretište Črnomerec...). Središnje događanje bit će na Cvjetnom trgu na kojem će od 10 do 14 sati volonteri Udruge zajedno s oboljelima od raka te osobama iz javnog i političkog života dijeliti narcise građanima.

Donacije prikupljene u ovoj javnozdravstvenoj manifestaciji koristit će se za različite aktivnosti Udruge vezane uz jačanje svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka te psihosocijalni oporavak oboljelih.

Dan narcisa održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora, gradonačelnika Grada Zagreba, Gradske skupštine Grada Zagreba, Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.


vrh stranice