Obilježen Dan narcisa posvećen oboljelima od raka dojke

25.03.2017.

U organizaciji Udruge Pogled iz novog kuta (P.I.N.K. – life) i  uz podršku Hrvatske liječničke komore, u subotu je, 25. ožujka, na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) obilježen Dan narcisa. Vodstvo Hrvatske liječničke komore na čelu s predsjednikom dr. sc. Trpimirom Golužom aktivno je sudjelovalo u ovoj humanitarnoj javnozdravstvenoj akciji kako bi promovirali odgovorno zdravstveno ponašanje i izrazili podršku oboljelima od karcinoma dojke.

Inače, Dan narcisa predstavlja jedan od najvažnijih događanja u svijetu kad je u pitanju izražavanje podrške oboljelima od raka. Cilj je jačanje svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojke čija je pojavnost u Hrvatskoj vrlo visoka i najčešća je zloćudna bolest kod žena.

Uz članice Udruge P.I.N.K. , volontere i žene oboljele od raka, narcise su građanima dijelili i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović te predsjednik HLK-a dr. sc. Trpimir Goluža. Akciji su osobno nazočili i ministar zdravstva prof. dr. Milan Kujundžić, potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner te ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo doc. Krunoslav Capak.     

Donacije prikupljene u ovoj javnozdravstvenoj manifestaciji koristit će se za različite aktivnosti Udruge vezane uz jačanje svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka te psihosocijalni oporavak oboljelih.

vrh stranice