'Dani zdravstvenih karijera' 9. i 10. lipnja u Zagrebu

29.05.2017.

"Dani zdravstvenih karijera u RH" ove će godine uz liječničke obuhvatiti sestrinske, farmaceutske i karijere liječnika dentalne medicine.

Nakon prošlogodišnjeg vrlo uspješnog „Dana liječničkih karijera u RH“ Centar za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, 9. i 10. lipnja 2017. godine organizira dvodnevno događanje "Dani zdravstvenih karijera u RH" koje će uz liječničke obuhvatiti sestrinske, farmaceutske i karijere liječnika dentalne medicine. 

Studenti završnih godina studija i drugi mladi zdravstveni djelatnici dobit će priliku pratiti izlaganja i rasprave te sudjelovati na radionicama koje će im pomoći da pronađu svoje mjesto u hrvatskom zdravstvenom sustavu. 

Ideja događanja je potaknuti i ohrabriti mlade zdravstvene djelatnike na ostanak u Hrvatskoj, a sve dionike zdravstvenog sustava potaknuti na konstruktivan dijalog kako bi mladima vratili perspektivu za ostanak u Hrvatskoj i osigurali kvalitetnu zdravstvenu zaštitu za krajnje korisnike - pacijente.  

Događaj su najavili dekan Medicinskog fakulteta prof.dr.sc. Marijan Klarica, predstojnik Centra za planiranje u biomedicini i zdravstvu dr. Danko Relić, predsjednik Hrvatske liječničke komore dr. sc. Trpimir Goluža, Anita Galić iz Hrvatskog farmaceutskog društva i predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara Tanja Lupieri. 

Cjelokupan program, raspored događanja te mogućnost prijave za besplatno sudjelovanje na "Danima zdravstvenih karijera u RH" dostupni su na web stranici konferencije: mef.unizg.hr/zdravstvene-karijere 
vrh stranice