Delegacija HLK-a odala počast žrtvama Vukovara, Škabrnje i Domovinskog rata

15.11.2020.

Delegacija od pet predstavnika Hrvatske liječničke komore na čelu s predsjednikom dr.sc. Krešimirom Luetićem danas je u Vukovaru paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca odala počast žrtvama Vukovara, Škabrnje i Domovinskog rata. Iako svake godine 18. studenoga predstavnici HLK-a sudjeluju u vukovarskoj Koloni sjećanja, ove je godine zbog znatno pogoršane epidemiološke situacije, mala delegacija HLK-a nekoliko dana ranije odala počast žrtvama Vukovara, Škabrnje i Domovinskog rata, nadajući se da će i građani poslušati preporuke epidemiologa da se ne okupljaju u velikom broju u Vukovaru.

Predsjednik HLK-a dr.sc. Krešimir Luetić, zamjenica predsjednika dr. Vikica Krolo, zamjenik predsjednika Nadzornog odbora prim.dr. Ivica Mamić, predsjednik Povjerenstva za privatnu praksu prim.dr. Boris Ujević i predsjednik Povjerenstva za Vukovarsko-srijemsku županiju dr. Domagoj Marinić po dolasku u Vukovar održali su kratki sastanak s ravnateljicom Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih Veterana mr.sc. Vesnom Bosanac. Tom prigodom dr. Bosanac uručila je predsjedniku HLK-a dr.sc. Luetiću monografiju „Hrvatski sanitet ličke bojišnice“ čije je tiskanje sufinancirala i Hrvatska liječnička komora. Predstavljanje ove monografije Udruge Hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. održat će se 17. studenoga u Vukovaru, na simpoziju posvećenom ratnoj vukovarskoj bolnici, koji se svake godine tradicionalno održava uoči Kolone sjećanja.

Nakon sastanka predstavnici HLK-a su kod spomen-obilježja u dvorištu vukovarske bolnice upalili svijeće, a zatim su na Memorijalnom groblju u Vukovaru položili vijence te odali počast žrtvama Vukovara, Škabrnje i Domovinskog rata.

"Kao i svih ovih godina do sada Hrvatska liječnička komora iskazuje počast i žrtvi Vukovara i žrtvama Domovinskog rata diljem Hrvatske ali i zahvalnost kolegama koji su u vukovarskoj bolnici 1991. radili puna tri mjeseca u potpunom okruženju, u neljudskim i nehumanim uvjetima pružajući liječničku pomoć svim potrebitima", rekao je predsjednik HLK-a Krešimir Luetić u izjavi medijima koji su s velikim zanimanjem popratili ovu znakovitu gestu Hrvatske liječničke komore.

Naime, ove su se godine predstavnici HLK-a nekoliko dana ranije poklonili žrtvi Vukovara i svim žrtvama Domovinskog rata, želeći na taj način poslati poruku hrvatskim građanima da je u vrijeme epidemije važno slušati preporuke epidemiologa te izbjegavati okupljanja, a počast žrtvama može se odati i drugim danima u Vukovaru kao i u drugim gradovima, a sve u svrhu sprječavanja širenja zaraze i daljnjeg pogoršanja epidemiološke situacije.


vrh stranice