HLK dodijelila godišnje nagrade za 2019. i 2020. godinu

08.01.2021.

Hrvatska liječnička komora dodijelila je četvrtu godinu zaredom svoje godišnje nagrade istaknutim pojedincima, i to za postignuća u 2019. i u 2020. godini. Naime, natječaj za godišnje nagrade HLK-a do sada je bio objavljivan krajem tekuće godine za postignuća ostvarena u prethodnoj godini. Od ove godine HLK je odlučila krajem godine dodjeljivati nagrade za postignuća ostvarena u toj godini pa se zbog te promjene iznimno ove godine dodjeljuju nagrade za dvije kalendarske godine.

“Prethodna godina pokazala je, kao nikada do sada, da se naš zdravstveni sustav temelji na izvrsnosti i visokoj stručnosti hrvatskih liječnika i ostalih zdravstvenih radnika, ali i njihovoj iznimnoj požrtvovnosti i entuzijazmu”, rekao je predsjednik HLK-a dr. sc. Krešimir Luetić.

Dobitnik godišnje nagrade za najzapaženije stručno ostvarenje za 2019. godinu je izv.prof.dr.sc. Tomislav Luetić za planiranje, koordiniranje i izvođenje operacije razdvajanja sijamskih blizanaca na KBC-u Zagreb. Za istu godinu dobitnica nagrade za iznimno djelovanje u zaštiti prava liječnika te promicanju interesa hrvatskog liječništva je mr.sc. Renata Čulinović-Čaić. Izv.prof.dr.sc. Anna Mrzljak dobitnica je nagrade za znanstveni doprinos unaprjeđenju liječničke struke i profesije u kategoriji znanstvenika iznad 40 godina, dok je dr.sc. Josip Anđelo Borovac dobitnik iste nagrade u kategoriji znanstvenika do 40 godina. Nagrada za promicanje ugleda hrvatskih liječnika i liječničke struke u javnosti za 2019. godinu dodijeljena je novinarki Večernjeg lista Romani Kovačević Barišić.

Dobitnik godišnje nagrade za 2020. godinu za najzapaženije stručno ostvarenje je doc.dr.sc. Marko Kutleša, koji je nagradu dobio za planiranje, organiziranje i vođenje intenzivne jedinice za oboljele od COVID-19 u Klinici za zarazne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“. Dobitnici nagrade za znanstveni doprinos unaprjeđenju liječničke struke i profesije su doc.dr.sc. Kristina Bojanić u kategoriji znanstvenika starijih od 40 godina i dr.sc. Marko Lucijanić u kategoriji znanstvenika mlađih od 40 godina. Nagradu za iznimno djelovanje u zaštiti prava liječnika te promicanju interesa hrvatskog liječništva u 2020. dobila je Željka Perić Sekulić, dr.med., dok je novinarka RTL televizije Leona Šiljeg, mag. comm. i mag. soc., dobitnica nagrade za promicanje ugleda hrvatskih liječnika i liječničke struke u javnosti.

Podsjetimo, Hrvatska liječnička komora dodjeljuje svoje godišnje nagrade profesionalcima koji su svojim stručnim, znanstvenim te javnim i društvenim djelovanjem doprinijeli unapređenju hrvatskog liječništva i liječničke profesije.

Kratke video priloge o laureatima godišnjih nagrada pogledajte niže.

Godišnje nagrade HLK za 2019. godinu:

izv.prof.dr.sc. Tomislav Luetić, dr.med.

mr.sc. Renata Čulinović-Čaić, dr.med.

izv.prof.dr.sc. Anna Mrzljak, dr.med.

dr.sc. Josip Anđelo Borovac, dr.med.

Romana Kovačević Barišić

Godišnje nagrade HLK za 2020. godinu:

doc.dr.sc. Marko Kutleša, dr.med.

Željka Perić Sekulić, dr.med.

doc.dr.sc. Kristina Bojanić, dr.med.

dr.sc. Marko Lucijanić, dr.med.

Leona Šiljeg, mag. comm. i mag. soc.

 

vrh stranice