HLK pomaže liječnicima čiji su domovi oštećeni u potresu

31.12.2020.

Predsjednik Hrvatske liječničke komore dr.sc. Krešimir Luetić izrazio je duboku sućut svim obiteljima poginulih i stradalih u razornom potresu koji je zadesio područje Petrinje, Siska, Gline i okolice. Komora poziva sve svoje članove čiji su domovi uništeni ili oštećeni potresom da prijave štetu Komori jer će im Komora, kao što je to učinila i u slučaju zagrebačkog potresa, osigurati financijsku pomoć.

Molimo vas da štetu prijavite na linku ovdje.

Također molimo da se u Komoru na mail hlk@hlk.hr jave liječnici čiji su domovi neuseljivi. Komora ima na raspolaganju dva stana u Zagrebu, a ako je više liječnika koji moraju pronaći zamjenski smještaj Komora će im u tome pomoći.

Kao i u svakoj sličnoj situaciji liječnici i zdravstveno osoblje su u izuzetno teškim uvjetima, u razrušenim zgradama sisačke i petrinjske bolnice, ne oklijevajući ni trenutka cijelo vrijeme bili fokusirani isključivo na pacijente i pružali im zdravstvenu skrb. Hrvatska liječnička komora izražava duboku zahvalnost za njihovu požrtvovnost, visoke etične standarde i predanost liječenju pacijenata u najtežim uvjetima.

“Ovaj razarajući potres ponovno je pokazao najjaču stranu našeg zdravstva. Liječnici, medicinske sestre i svi ostali zdravstveni djelatnici, pokazali su se, kao i uvijek do sada, kao čvrsti i nesalomljivi temeljni kamen cijelog zdravstvenog sustava. Svim liječnicama i liječnicima u Sisku, Petrinji, Glini i okolici najiskrenije odajem veliko priznanje za njihov junački medicinski posao odrađen u ruševinama bolnica, domova zdravlja i ambulanti. U našem zdravstvenom sustavu ljudi su najjača karika“, poručuje dr.sc. Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore.


vrh stranice