HLK donirala slikovnice o neobičnoj princezi

26.01.2023.

Povjerenstvo Grada Zagreba Hrvatske liječničke komore doniralo je povodom božićnih blagdana najmlađim pacijentima zagrebačkih bolnica slikovnice o dogodovštinama neobične princeze Svinjceze i njezinog princa Svinjca. Izaslanstvo Povjerenstva na čelu s predsjednikom dr. Ivanom Bekavcem posjetilo je s ovim veselim poklonima Kliniku za dječje bolesti Zagreb, klinike za pedijatriju KBC-a Sestre milosrdnice i KBC-a Zagreb te bolnice na Goljaku i Srebrnjaku.

Tom prigodom za male pacijente organizirano je interaktivno čitanje slikovnica i druženje s autoricom slikovnica, liječnicom Ivom Kožul Salihagić i ilustratoricom Lidijom Kraljević, a crtanje i bojanje likova iz slikovnica pokazalo je talente malih ruku.

Ove slikovnice pisane u stihovima i rimi pune su smiješnih i zanimljivih pustolovina neobične princeze koja se najviše voli igrati u blatu, zbog čega je i dobila nadimak Svinjceza.

Tijekom ovih posjeta, male pacijente potpuno su zaokupile vesele priče i ilustracije, koje će ovom donacijom HLK-a mališanima olakšati boravak u bolnici.

vrh stranice