HLK „doplovila“ na Koručulu kako bi i na otocima promicala važnost redovite tjelesne aktivnosti

17.06.2019.

Iako je za subotu, 15. lipnja najavljen vrhunac toplinskog vala, brojni Korčulani i njihovi gosti nisu odustali od vježbanja uz Aktivnu Hrvatsku. Hrvatska liječnička komora predvođena ravnateljem Doma zdravlja Korčula dr. Sebastijanom Fabrisom educirala je vježbače o važnosti redovitog bavljenja tjelesnom aktivnošću te načinima zaštite tijekom ljetnih vrućina kako bi svaka aktivnost bila pravo uživanje. Aktivan+Odgovoran=Zdrav

‘’Unatoč vrućini, prijavio se veliki broj vježbača. Građani su se aktivirali i podržali projekt te se na taj način pridružili desecima tisuća koje je Aktivna Hrvatska aktivirala. Ja kao aktivni sportaš pazim da se svakodnevno bavim sportom, u bazenu ili teretani. Pozivam sve da barem 15 minuta dnevno izdvoje za sebe, to je najbolji jamac zdravog i sretnog života!’’ – izjavio je plivač Mario Todorović, izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Gradonačelnik Grada Korčule Andrija Fabris vježbao je u prvome redu te vlastitim primjerom potvrdio svoju izjavu da je Korčula jedan od najaktivnijih ako ne i najaktivniji otok u Hrvatskoj. Iznimno sam ponosan da se Aktivna Hrvatska odazvala mojem pozivu za održavanje treninga u Korčuli, jer ovakvi projekti iznimno dobro dođu kao podsjetnik da svakodnevno živimo zdravo, naglasio je. Grad Korčula nastoji mlade što više poticati na sport, jedini smo otok sa zatvorenim bazenom. Djecu s Pelješca i Korčule autobusi tri puta tjedno dovode na bazen gdje imaju organizirane različite sportske aktivnosti. Nastojimo im pružiti što više mogućnosti za aktivnost i zdravo odrastanje, izjavio je gradonačelnik Andrija Fabris.

Sljedeći trening Aktivne Hrvatske održat će se 19. srpnja u Petrčanima.
vrh stranice