Novi, 180. broj Liječničkih novina

22.06.2019.

Novi 180. broj Liječničkih novina u znaku je provedenih izbora za novo vodstvo HLK-a, predsjednika i zamjenika predsjednika te Skupštinu HLK-a. Novoizabrani predsjednik HLK-a dr. sc. Krešimir Luetić u intervjuu pod naslovom „Zajedno dalje“ govori o programu kojeg će provoditi u petogodišnjem mandatu kao primus inter pares u timu koji će služiti članovima krovne strukovne i staleške organizacije hrvatskih liječnika. Pod naslovom „Zašto smo zaslužili bolje i više“, glavna urednica prof. dr. sc. Lada Zibar u uvodniku se osvrće na nužnost uređenja sustava, ne samo radi statusa i uvjeta rada liječnika, nego i stoga što je dobrobit krajnjeg korisnika liječničkog rada dobra samo ako je i liječnicima dobro.

Tema broja posvećena je vrhunskom timu hrvatskih liječnika koji je u KBC-u Zagreb izveo čudo i razdvojio sijamske blizanke.
Novi broj donosi i članke o Komorinim stipendistima u nefrološkoj školi u Bostonu, članak o novostima o cijepljenju, Nacrt pravilnika o načinu provođenja rada pod nadzorom doktora medicine bez specijalizacije i mnoge druge.
Uz Liječničke novine tiskan je i poseban prilog o rezultatima izbora za tijela HLK-a koji su provedeni od 20. do 26. svibnja 2019.

Novi broj Liječničkih novina možete pročitati ovdje.

vrh stranice