Hrvatska liječnička komora na 'Danima zdravstvenih karijera'

09.06.2017.

Hrvatska liječnička komora i ove godine sudjeluje na „Danima zdravstvenih karijera“ koji se 9. i 10. lipnja održavaju na Medicinskom fakultetu u Zagrebu u organizaciji Centra za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu, a pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar -Kitarović. 
Na štandu Hrvatske liječničke komore studenti, mahom brucoši, najčešće traže informacije vezane za proceduru i potrebnu papirologiju za odlazak iz Hrvatske što predstavlja još jedno zvono za uzbunu. Na problem odlaska liječnika iz Hrvatske HLK upozorava već neko vrijeme i sustavno radi na tome da se taj odljev zaustavi. Upravo je o tome studentima i drugim zainteresiranima govorio dopredsjednik Komore dr. sc. Krešimir Luetić koji je održao predavanje 'Koncept nove elektroničke HLK – dobrobit za članove'. Spomenuo je pritom koje sve pogodnosti liječnici imaju zahvaljujući članstvu u Komori te kako Komora želi poboljšati status liječnika u hrvatskom društvu. 
Ohrabrenje i poticaj mladim zdravstvenim djelatnicima na ostanak u Hrvatskoj uostalom i jest ideja „Dana zdravstvenih karijera“ kojima se ujedno želi potaknuti na konstruktivan dijalog sve dionike zdravstvenog sustava kako bi mladima vratili perspektivu za ostanak u Hrvatskoj i osigurali kvalitetnu zdravstvenu zaštitu za pacijente.   
Studenti završnih godina studija i drugi mladi zdravstveni djelatnici dobili su priliku pratiti izlaganja i rasprave te sudjelovati na radionicama koje će im pomoći da pronađu svoje mjesto u hrvatskom zdravstvenom sustavu. 
Inače, ovogodišnji "Dani zdravstvenih karijera u RH" uz liječničke su obuhvatili i sestrinske, farmaceutske i karijere liječnika dentalne medicine. 
 
vrh stranice