Hrvatska liječnička komora s Aktivnom Hrvatskom gostovala u Rovinju

13.04.2017.

Nacionalni sportsko-edukativni projekt „Aktivna Hrvatska“ gostovao je jučer sa Hrvatskom liječničkom komorom kao stručnim partnerom projekta u Rovinju, gdje ovih dana borave stotine djece. Tom su prilikom „Aktivna Hrvatska“ i projekt „Snaga djece u pokretu“ udružili snage kako bi skrenuli pozornost na gorući problem nedovoljne aktivnosti mladih u Hrvatskoj.

Na rovinjskom Trgu maršala Tita vježbanju su se uz najmlađe pridružili i brojni Rovinjani  koji su odradili zahtjevan trening pod vodstvom stručnog tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, a liječnici Komore prisutnima su mjerili indeks tjelesne mase.

''Važno je poticati tjelesnu aktivnost kod mladih, ali i kod ostalih dobnih skupina. Tjelesna aktivnost ima značajan utjecaj na kvalitetu i trajanje života, ima terapijski utjecaj kod mnogih bolesti te omogućuje prevenciju brojnih zdravstvenih tegoba“, istaknula je dr. Ivana Kerner.

Da je neaktivnost mladih veliki problem koji nas treba zabrinuti složio se i bivši rukometni reprezentativac Mirza Džomba koji je u Rovinj stigao kao izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

„Pokušajmo malim koracima vlastitoj djeci usaditi naviku što većeg kretanja te ih vlastitim primjerima poticati da rade isto'', rekao je Džomba.

Projekt „Aktivna Hrvatska“ s dolaskom proljeća nastavlja edukaciju i aktivaciju diljem Hrvatske. Slijede Vodice, Dubrovnik, Zadar i na kraju Zagreb gdje će projekt ove godine i završiti.

vrh stranice