Hrvatska predsjednica odlikovala trojicu liječnika, članova HLK-a

18.06.2018.

U prigodi Dana državnosti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je u ponedjeljak 18. lipnja odlikovanja i priznanja istaknutim pojedincima iz područja društvenih i humanističkih djelatnosti među kojima i trojici liječnika doc. dr. sc. Bori Nogalu, Renatu Mittermayeru dr. med., i prof. dr. sc. Draganu Primorcu.

Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, za osobite zasluge u unaprjeđenju zdravstvene i socijalne skrbi, te izniman dugogodišnji doprinos u pružanju pomoći djeci i mladima odlikovani su doc. dr. sc. Boro Nogalo i Renato Mittermayer dr. med., dok je Redom Ante Starčevića, za sveukupni dosadašnji rad te iznimno uspješno promicanje međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske na području znanosti, obrazovanja i politike odlikovala prof. dr. sc. Dragana Primoraca.

Doc. dr. sc. Boro Nogalo ravnatelj je Dječje bolnice Srebrnjak, Renato Mittermayer dr. med. ravnatelj je Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra. Prof. dr. sc. Dragan Primorac predsjednik je Hrvatskog klastera konkurentnosti personalizirane medicine i osnivač Specijalne bolnice Sv. Katarina u Zaboku.

„Svako društvo svoju zrelost pokazuje u brizi prema svojim najranjivijim skupinama, djeci i bolesnicima, osobama s posebnim potrebama, kao i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi. O njima brinu pojedinci koji toplinom svoje humanosti oplemenjuju i ustanove koje im pružaju dom, skrb, vrhunsku liječničku pomoć i toplu ljudsku riječ. Na tome smo im neizmjerno zahvalni“, istaknula je na prigodnoj svečanosti hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

vrh stranice