Ispravljena nepravda-Zagrebačka županija dobila 15 T1 timova više!

Ministarstvo zdravlja, uvažavajući stručno mišljenje Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, donijelo je novu Mrežu hitne medicine temeljem koje je Zagrebačka županija dobila 45 timova T1, 5 timova T2, te 5 timova prijavno dojavne jedinice (PDJ) u Velikoj Gorici. „Dobili smo 15 T1 timova više i konačno mogu reći da je nepravda koja je napravljena Zagrebačkoj županiji ispravljena“, izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Župan se zahvalio ministru Nakiću i Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu što su saslušali predstavnike Zagrebačke županije, uvidjeli nepravilnosti u prijašnjoj Mreži te ju konačno ispravili. Dodao je kako će zbog povećanja T1 timova, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije godišnje uprihoditi oko 4,5 milijuna kuna više od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

„Situacija je bila neodrživa. Sustav hitne medicine temeljem stare Mreže uopće nije mogao funkcionirati bez da se u opasnost ne dovode ljudski životi. Nismo imali izbora i zajedno s našim gradovima i općinama posegnuli smo u vlastite proračune i osigurali sredstva za dodatne T1 timove“ – pojasnio je prijašnje stanje župan Kožić.

Naime, Zagrebačka županija svake je godine osiguravala 4 milijuna kuna vlastitih sredstava kako bi stanovnicima na cijelom području Zagrebačke županije osigurali dostupnu, pravovremenu i kvalitetnu djelatnost hitne medicine. „Sada spomenuta sredstva možemo preusmjeriti u gradnju škola ili održavanje cesta što i jest nadležnost županija“, zaključio je Kožić.

 

vrh stranice